Gå til hovedindhold

Schmidt arbejder for at få indisk lufttrafik via Danmark

Transportminister Hans Christian Schmidt mødtes i dag i New Delhi med den indiske minister for civil luftfart, Prafal Patel, for at drøfte mulighederne for, at det nationale indiske luftfartsselskab Air India opretter direkte flyforbindelser mellem Danmark og Indien.

Indhold

  Den indiske minister Prafal Patel har taget imod en invitation til at besøge transportminister Hans Christian Schmidt med henblik på at besigtige forholdene i Københavns Lufthavne.

  Transportminister Hans Christian Schmidt udtaler:

  - Danmarks placering i den internationale luftfart er vigtig for mig. Jo nemmere det er at komme til Danmark, og jo flere destinationer vi som danskere har adgang til, desto bedre for dansk erhvervsliv og alle danskere.

  - Det vil få stor betydning for dansk erhvervsliv, hvis Air India vil oprette direkte forbindelser mellem Danmark og Indien. Samtidig vil det være en gevinst for Københavns Lufthavn i arbejdet med at udvikle lufthavnens status som internationalt trafikknudepunkt.

  - Direkte ruter mellem Danmark og store indiske byer som New Delhi og Mumbai vil kunne tiltrække både investeringer og turister, og danske virksomheder vil få bedre adgang til det hastigt voksende indiske marked med 1,3 milliarder indbyggere.

  - Indien er en økonomi i meget stor vækst, og det er vigtigt, at vi i Danmark er opmærksomme på de enorme erhvervsmuligheder, herunder på transport- og logistikområdet, inden for rådgivning og i anlægssektoren. Jeg vil meget gerne tage initiativ til at virksomheder i den danske transportsektor i bred forstand får bedre kendskab til mulighederne. Danmark og Indien kan lære meget af hinanden.