Gå til hovedindhold

Transportminister Lars Barfoed støtter europæisk charter for trafiksikkerhed

Transportminister Lars Barfoed skal her til formiddag tale ved et arrangement vedrørende Det Europæiske Trafiksikkerhedscharter. Arrangementet finder sted ved Europa-Kommissionens repræsentation i København.

Indhold

  Det Europæiske Trafiksikkerhedscharter er et initiativ fra Europa-Kommissionen, og er den største platform for trafiksikkerhed, der omfatter alle EU’s medlemsstater. Charteret forener virksomheder, offentlige myndigheder og civilsamfundets bestræbelser og tilbyder, ved at tilslutte sig charteret, en mulighed for at tage konkrete tiltag med henblik på at reducere antallet af trafikulykker, evaluere resultaterne samt udveksle ideer og gode erfaringer på området.

  Transportminister Lars Barfoed udtaler:

  - Antallet af trafikofre på de europæiske veje er uacceptabelt højt, så vi skal arbejde i fællesskab for at reducere trafikulykker. Det kræver samarbejde på både lokalt, nationalt og europæisk plan omkring udvikling af og oplysning om nye tiltag. Derfor er et europæisk charter en positiv ting.

  I Danmark arbejder Transportministeriet målrettet på at lave nye sikkerhedsfremmende tiltag og formidle viden om sikker færdsel. Transportminister Lars Barfoed har netop udgivet hæftet ”Nye mål for trafiksikkerheden”, som præsenterer fire indsatsområder, som Transportministeriet arbejder med, for at forbedre trafiksikkerheden.

  Transportminister Lars Barfoed udtaler:

  - Jeg er meget glad for at kunne præsentere hæftet ”Nye mål for trafiksikkerheden”, som blandt andet iværksætter kampagner mod for høj fart og tiltag for at nedbringe højresvingsulykker. Jeg håber, at de danske initiativer kan inspirere også på europæisk plan.

  Frem til ultimo 2009 er 16 lande besøgt, og det er lykkedes at få flere end 1.800 virksomheder, foreninger og institutioner til at tilslutte sig charteret.

  Læs "Nye mål for trafiksikkerheden"