Gå til hovedindhold

Transportministeren taler dansk-tysk samarbejde i Berlin

Transportminister Hans Christian Schmidt er i dag i Berlin for at møde den tyske forbundstransportminister Peter Ramsauer.

Indhold

  På mødet vil det dansk-tyske samarbejde på transportområdet være i fokus. Det gælder etableringen af den faste forbindelse over Femern Bælt, dels samarbejdet hen over den dansk-tyske landegrænse med delstatsregeringen i Slesvig-Holsten.

  Transportminister Hans Christian Schmidt udtaler:

  - Jeg ser meget frem til mit møde med den tyske forbundstransportminister Peter Ramsauer i dag. Danmark og Tyskland har som nabolande mange væsentlige samarbejdsflader og fælles interesser – ikke mindst på transportområdet.

  - Det er vigtigt at have et godt samarbejde med Tyskland. Tyskland er vores største samhandelspartner og vores transportmæssige bindeled til resten af kontinentet. Derfor glæder jeg mig over det samarbejde mellem embedsmænd på højt niveau, der er aftalt mellem mit eget Transportministerium og Slesvig-Holstens Ministerium for Videnskab, Økonomi og Transport.  Jeg vil gerne have et endnu tættere samarbejde. Derfor vil jeg i dag drøfte idéerne om styrket samarbejde med min tyske kollega.

  - Vi vil også drøfte Femern Bælt-forbindelsen. Jeg vil give en status for danske indsats, og jeg vil spørge ind til Peter Ramsauers syn på de tyske jernbaneplaner og arbejdet på den tyske side med at gennemføre Femernprojektet.

  Mødet med forbundstransportminister Peter Ramsauer kommer i kølvandet på et møde, som transportminister Hans Christian Schmidt havde med Slesvig-Holstens ministerpræsident Peter Harry Carstensen den 3. marts i år, hvor det dansk-tyske samarbejde på transportområdet ligeledes var i fokus.