Gå til hovedindhold

Transportministeren taler om danske erfaringer med trafiksikkerhed på international konference i Skt. Petersborg

Transportminister Hans Christian Schmidt deltager i dag i en international trafiksikkerhedskonference i Skt. Petersborg. Ministeren taler i den forbindelse om de gode danske erfaringer med trafiksikkerhed:

Indhold

  - Et højt niveau af trafiksikkerhed er et helt centralt samfundsmæssigt anliggende, og det er vigtigt, at vi fremadrettet er åbne overfor, hvordan vi kan blive bedre. Derfor er det meget nyttigt, at vi løbende udveksler erfaringer med andre lande om, hvordan man håndterer denne udfordring.

  - Fra dansk side har vi blandt andet positive erfaringer med målrettede trafiksikkerhedskampagner, som hjælper os til at skabe bred opmærksomhed om specifikke problemer.

  - Derudover kan vi med fordel dele ud af vores erfaringer vedrørende sikker infrastruktur, hvor vi med grundige analyser eksempelvis har haft held med at sætte fokus på særligt farlige ”sorte pletter”. Grundig viden om trafikulykker er et vigtigt element til effektivt at forebygge uheld.

  Konferencen arrangeres af organisationen the Commonwealth of Independent States, som omfatter en række tidligere sovjetrepublikker. Udover repræsentanter fra medlemslandene har konferencen deltagelse af repræsentanter fra de relevante internationale organisationer og erhvervssektorer.

  Derudover fremgår det af programmet, at konferencen indledes af den russiske præsident Medvedev og premierminister Putin.

  Under sit besøg i Skt. Petersborg får transportministeren desuden lejlighed til at mødes med det danske erhvervsliv i byen. Der er i øjeblikket store infrastrukturprojekter i gang i Skt. Petersborg, hvor danske virksomheder er involveret med specialiseret viden og ekspertise.