Gå til hovedindhold

Transportministeren tog første spadestik på motorvej

Transportminister Hans Christian Schmidt tog i dag første spadestik på den 26 km lange motorvejsstrækning mellem Kliplev og Sønderborg. Motorvejen skal kunne tages i brug senest i 2013.

Indhold

  Dagens begivenhed markerer starten på det første projekt på vejområdet i Danmark, der skal bygges og drives som et Offentligt-Privat-Partnerskab - i daglig tale OPP.

  Det er konsortiet Kliplev Motorway Group (KMG), der står for anlæg og efterfølgende 26 års drift og vedligeholdelse af motorvejen. KMG består af østrigske STRABAG SE og Züblin Scandinavia A/S fra Trige ved Århus.

  Staten er den formelle ejer af motorvejen i hele anlægs- og driftsperioden.

  I forbindelse med det første spadestik udtaler transportminister Hans Christian Schmidt:

  - I forbindelse med det første spadestik til motorvejen mellem Kliplev og Sønderborg glæder jeg mig især over de mange borgere, der vil få glæde af den kommende motorvej. Det gælder ikke mindst de mange daglige pendlere.

  - Jeg glæder mig også over de gevinster, det internationalt orienterede sønderjyske erhvervsliv kan forventes at få af motorvejen i form af den øgede mobilitet, der vil styrke udviklingen i regionen, skabe arbejdspladser og tiltrække den højt kvalificerede arbejdskraft, der efterspørges af virksomhederne. På den måde vil motorvejen bidrage til at trække vækst ikke bare til Alssund-området, men til hele Sønderjylland.

  - Efter mange års forberedelser kan anlægsarbejdet nu gå i gang. Jeg ser frem til, at vi kan udnytte de erfaringer, Vejdirektoratet får med OPP på vejområdet, i forbindelse med kommende projekter på transportområdet.

  Yderligere oplysninger om projektet kan findes på KMG’s hjemmeside www.kmgroup.dk eller på Vejdirektoratets hjemmeside www.vejdirektoratet.dk/kliplev-sonderborg.