Gå til hovedindhold

Udvidet forsøg med pigge skal stoppe flere spøgelsesbilister

Forsøget med pigge mod spøgelsesbilisme skal udvides, så vi får et endnu bedre grundlag for at vurdere effekten af piggene.

Indhold

  Transportminister Hans Christian Schmidt har sammen med forligskredsen bag transportaftalen besluttet at udvide forsøget med pigge mod spøgelsesbilisme. Piggene skal stoppe bilister, der er på vej i den forkerte retning ned ad en motorvejsrampe, ved at punktere bilens dæk.

  Fire nye forsøg vil blive igangsat snarest muligt i 2011. Frem over vil spøgelsesbilister, udover ved Lillebælt Syd, også kunne blive stoppet af pigge ved Sæby, Låsby, Odense og Ringsted.

  Transportminister Hans Christian Schmidt udtaler:

  - Spøgelsesbilisme er et ubehageligt og farligt fænomen, og vi skal have meget mere viden om, hvem der bliver spøgelsesbilister, og hvordan vi bedst stopper dem. Derfor er jeg glad for, at vi nu udvider forsøget med pigge, så vi kan få endnu bedre kendskab til fænomenet.

  Transportministeren har desuden, sammen med forligskredsen, besluttet at reservere 25 mio. kr. til en øget indsats mod spøgelsesbilisme, herunder pigge, såfremt piggene i forsøgsperioden fungerer tilfredsstillende.

  Piggene etableres på følgende motorvejsramper:

  • Frakørsel 13, Sæby Syd (E45 i Nordjylland)
  • Frakørsel 24, Låsby (på motorvejen Århus-Herning)
  • Frakørsel 51, Odense Syd (E20 på Fyn)
  • Frakørsel 35, Ringsted Øst (E20 på Sjælland)

  For yderligere information kontakt:

  Driftsdirektør Niels Christian Skov Nielsen, tlf. 24 40 86 18 , mail nsn@vd.dk