Gå til hovedindhold

Pressen indbydes til borgermøde på Lolland om Femern Bælt-forbindelsen.

Transportministeriet og Femern A/S afholder torsdag den 20. januar 2011 et borgermøde om valg af teknisk løsning for den faste forbindelse over Femern Bælt. Pressen er velkommen til at overvære borgermødet.

Indhold

  Formålet med borgermødet er at inddrage borgerne, inden politikerne skal tage stilling til, om den foretrukne tekniske løsning for Femern Bælt-forbindelsen i det videre arbejde, herunder i VVM-processen, skal være en sænketunnel eller en skråstagsbro.

  På mødet vil Femern A/S præsentere de to løsningsforslag. Femern A/S vil redegøre for selskabets vurdering af de to løsningsforslag, blandt andet i forhold til økonomi, miljø og tekniske risici, og forklare nærmere om baggrunden for selskabets anbefaling af en sænketunnel som den foretrukne tekniske løsning. De to løsningsforslag vil blive kommenteret af eksperter, og der vil blive mulighed for at stille spørgsmål til eksperterne og til Femern A/S.

  I forbindelse med arrangementet vil der være en udstilling om de faste forbindelser. Der vil være mulighed for at se og høre mere om sænketunnellen og skråstagsbroen, og der vil også være en udstilling om de to eksisterende faste forbindelser over Storebælt og Øresund.

  Borgermødet finder sted:

  Torsdag den 20. januar 2011 kl. 17.00 – 21.00
  Lalandia Centret 1, Rødbyhavn

  Programmet for arrangementet kan hentes på Transportministeriets hjemmeside www.trm.dk under publikationer og på Femern A/S’ hjemmeside www.femern.dk.

  Yderligere informationer om arrangementet fås hos enten pressechef Jesper Damm Olsen, tlf. 33 92 43 02, e-mail jdo@trm.dk eller hos Femern A/S’ pressechef Karsten Holmegaard, tlf. 40 10 42 50, e-mail kho@femern.dk.

  Tilmeldinger fra pressen til arrangementet sendes til mailadressen
  kho@femern.dk senest den 19. januar 2011 kl. 12.