Rejse nummer 500.000 foretaget med rejsekortet

I den kommende uge bliver rejse nummer 500.000 foretaget med rejsekortet. Antallet af brugere og rejser med rejsekort fortsætter med at vokse. Nu har også transportminister Hans Christian Schmidt bestilt sit eget personlige rejsekort.

06. juli 2011

Transportministeren udtaler:

- Jeg glæder mig til at skulle ud og prøve det. Indtil videre er det jo på Syd- og Vestsjælland det virkeligt sker. Men allerede i slutningen af dette år vil alle stationerne i Hovedstadsområdet blive dækket, og udrulningen fortsætter landet over. Når det er fuldt udrullet vil man kunne køre fra Gedser til Skagen på sit rejsekort.

- Hele grundideen med rejsekortet er virkeligt god. Det sikrer nemmest mulig adgang til den kollektive trafik for alle. Snart er det slet ikke nødvendigt at sætte sig ind i de mange forskellige ofte komplicerede takstsystemer rundt om i landet. I stedet kræver det ét kort og så ellers et check ind og et check ud når man rejser. Det kan selv jeg forstå. Og jeg tror faktisk, det vil betyde, at rigtigt mange danskere vil øge deres brug af den kollektive trafik.