Transportminister Hans Christian Schmidt mødes med indiske kollegaer om luftfart, vejtransport og havne

Transportminister Hans Christian Schmidt rejser den 10.-12. april til New Delhi for at have politiske drøftelser med kolleger i Ministeriet for Vejtransport, Ministeriet for Civil Luftfart og Shippingministeriet.

07. april 2011

Formålet med turen er bl.a. at forhandle dansk-indiske samarbejdsaftaler på luftfartsområdet og havneområdet, og styrke erhvervsrelationerne mellem de to lande indenfor de forskellige dele af transportområdet.

Repræsentanter fra Københavns Lufthavn, rådgivningsvirksomheden COWI og transportvirksomheden DSV ledsager transportministeren på turen og deltager i en række af møderne. På luftfartsområdet er der bl.a. fokus på det statsejede indiske luftfartsselskab Air India, som længe har været på udkig efter et europæisk ”hub”, der kan binde trafikken sammen mellem Indien og USA. I efteråret valgte Air India at indstille sine aktiviteter i Frankfurt Lufthavn, og selskabet undersøger lige nu mulighederne for at finde et alternativt center for sine europæiske aktiviteter.

Transportminister Hans Christian Schmidt udtaler:

- Jeg ser meget frem til mødes med mine indiske kollegaer, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe det danske transporterhverv med at skabe de bedst mulige rammer for samarbejdet i de kommende år. Indien er en hastigt voksende økonomi med 1,2 milliarder indbygger. Landet har store udfordringer og planer på transportområdet.

- Jeg ser frem til at styrke erhvervssamarbejdet mellem Danmark og Indien inden for både luftfart, havne og vejtransport. Jeg vil i den forbindelse tale med inderne om deres planer om massive investeringer i infrastruktur i transportsektoren.

- Samtidig vil jeg være meget tilfreds, hvis jeg kan medvirke til at Air India begynder at anvende Københavns Lufthavn i større skala, så vi kan få etableret direkte ruter mellem Danmark og Indien. Det vil være godt for Danmarks tilgængelighed og dermed gavne dansk erhvervsliv.