Gå til hovedindhold

Transportminister mødes med luftfartsbranchen for at drøfte securityreglerne

Indhold

  Transportminister Hans Christian Schmidt mødtes i dag med luftfartsbranchen for at diskutere securityreglerne. Luftfartsbranchen har rejst spørgsmålet om hvorvidt securityreglerne i lufthavne er hensigtsmæssige. Det drejer sig dels om fastsættelsen af EU-reglerne, dels om den måde de administreres på i Danmark. Transportminister Hans Christian Schmidt har derfor indkaldt branchen til et møde, for at drøfte sagen.

  Transportminister Hans Christian Schmidt udtaler:

  - Jeg er glad for, at jeg i dag har fået lejlighed til at drøfte securityreglerne, som er et emne, der ligger mig meget på sinde. Hverken jeg eller branchen ønsker at slække på flyvesikkerheden, men jeg vil gerne være med til at se på, om man kan gøre det på en bedre måde. Der skal være sammenhæng i tingene.

  - Reglerne på securityområdet er reguleret af EU. Der kan derfor ikke indføres mere lempelige regler på nationalt niveau. Det er således via EU, at reglerne skal ændres. Men derfor kan vi også godt se på, hvordan vi implementerer reglerne her i Danmark.

  - Jeg vil særligt fremhæve, at det er nødvendigt at se nærmere på, om vi anvender de ressourcer, vi nu en gang har på en effektiv måde – kan vi gøre det bedre? Det er også vigtigt at både passagererne, og alle dem der arbejder med reglerne, forstår hvorfor, man har de forskellige regler. Hvorfor er det fx, at man skal tage computeren op af tasken i lufthavnen?

  - Jeg har på mødet i dag fået præsenteret nogle af branchens erfaringer med securityreglerne, og bedt dem hver især komme med konkrete oplæg til mig. Vi vil så mødes igen om to uger.