Gå til hovedindhold

Transportministeriet og Klima- og Energiministeriet vinder Digitaliseringsprisen

”A small beauty” var de ord, som Politikens Peter Mogensen brugte, da han kort skulle opsummere det projekt, som Transportministeriet sammen med Klima- og Energiministeriet onsdag den 6. april modtog Digitaliseringsprisen for.

Indhold

    4. januar 2010 gik Transportministeriet i luften med et nyt ESDH-system kaldet F2. F2 er udviklet af cBrain i samarbejde med Socialministeriet. Implementeringen af F2 blev gennemført på 6 måneder, og Transportministeriet har i det godt et år, der siden er gået, kunnet dokumentere både en voldsomt forøget medarbejdertilfredshed, samt en øget effektivisering, hvad angår sagsgange og papirforbrug.

    Efterfølgende gennemførte Klima- og Energiministeriet i sensommeren 2010 en fuldstændig identisk implementering af F2 på blot 8 uger. Klima- og Energiministeriet høstede dermed ikke kun effektiviseringen ved selve programmet, men kunne ligeledes fremvise en markant projekteffektivisering ved at genbruge de implementeringsskridt og -løsninger, som Transportministeriet havde dokumenteret virkede.

    Det var disse omfattende effektiviseringsgevinster, som gjorde, at Transportministeriet sammen med Klima- og Energiministeriet på årets Digitaliseringskonference kunne lade sig hylde som vinder af Digitaliseringsprisen.

    Digitaliseringsprisen uddeles årligt i forbindelse med Digitaliseringskonferencen, som afholdes af IT- og Telestyrelsen. For mere information om det vindende projekt, kontakt Thomas Ginnerup-Nielsen, tlf.: 33 92 34 92.