Gå til hovedindhold

Billigere billetter uden for myldretiden fra 20. januar

Fra den 20. januar 2013 nedsættes taksterne i bus og tog i lokaltrafikken over hele landet med ca. 20 procent. Takstnedsættelsen gælder fra kl. 18 og hele aftenen og natten frem til kl. 7 om morgenen og igen fra kl. 11 til 13. I weekenden og på helligdage gælder takstnedsættelsen hele døgnet.

Indhold

  Takstnedsættelsen sker i forlængelse af Aftale om bedre og billigere kollektiv trafik af 12. juni 2012 mellem Regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, som hvert år udmønter 1 mia. kroner til at styrke den kollektive trafik.

  Ud over, at det bliver billigere at køre i bus og tog uden for myldretiden, indebærer trafikaftalen også, at det personlige rejsekort bliver gratis fra januar 2013, og at der indføres et nyt ungdomskort, der bl.a. giver alle 16-19 årige nem og billig adgang til den kollektive trafik.

  Takstnedsættelsen på 20 % uden for myldretiden udmøntes via aftaler mellem Trafikstyrelsen og de enkelte trafikselskaber over hele landet.

  Transportminister Henrik Dam Kristensen udtaler:

  - Jeg er meget tilfreds med, at man nu har fået aftalerne om takstnedsættelser på plads med trafikselskaberne, så vi kan se konkrete effekter af de ca. 500 mio. kroner vi vil bruge hvert år på at sænke priserne i den kollektive trafik over hele landet.

  -De billigere billetter vil få flere passagerer til at bruge bus og tog uden for myldretiden og i weekenderne, og det vil give mere plads, når der er brug for det i spidsbelastningen morgen og eftermiddag.

  - Takstnedsættelserne og det seneste års markante investeringer i blandt andet letbaner, nyt togmateriel og elektrificering af jernbanen, er et stort skridt i retning af at få styrket den kollektive transport og gjort den mere attraktiv i forhold til bilen.

  Du kan hente mere fakta her:

  Hvad betyder takstnedsættelserne for kunden?

  Faktaark om det nye ungdomskort