Gå til hovedindhold

Flere dage med rabat på Storebæltsbroen fra 1. januar

Fra og med første 1. januar 2013 bliver en returbillet på Storebæltsforbindelsen 20 procent billigere på helligdage, når ud- og hjemrejse foretages samme dag.

Indhold

  Helligdagsrabatten er en udvidelse af den eksisterende dagsrabatordning, der hidtil alene har omfattet lørdage og søndage.

  Konkret betyder udvidelsen af rabatordningen, at man fra og med 1. januar 2013 på lørdage, søndage og helligdage kan køre tur/retur over Storebælt for 375 kroner, hvis ud og hjemrejse foretages samme dag. Til sammenligning vil normalprisen for en returbillet i 2013 være 470 kroner.

  Rabatordningen omfatter personbiler og motorcykler.

  Den oprindelige rabatordning på lørdage og søndage blev indført i 1998, bl.a. for at fremme samkvemmet mellem landsdelene til gavn for familierne.

  Transportminister Henrik Dam Kristensen udtaler:

  - Jeg er glad for, at en enig forligskreds har tilsluttet sig, at den eksisterende rabatordning for dagsbilletter fra 1. januar bliver udvidet til også at omfatte helligdage.

  -Herved sidestiller vi helligdage med lørdage og søndage til glæde for især familierne. De kan nu se frem til, at det f.eks. bliver billigere at besøge familien på den anden side af Storebælt i påskehelligdagene.

  Oversigt over priser på Storebæltsforbindelsen i 2013