Gå til hovedindhold

Henrik Dam Kristensen besøger Bornholm

Transportminister Henrik Dam Kristensen besøger onsdag d. 15. august 2012 Bornholm.

Indhold

  Transportministeren skal blandt andet medvirke til at åbne en cykeludstilling på Bornholms Kunstmuseum. Ministerens deltagelse i vandreudstillingen ligger i forlængelse af de seneste års indsats for cyklismen i Danmark og navnlig projektet om ”Bornholmske Cykelveje”, hvor bornholmske cykelprojekter støttes med over 50 mio. kr. i årene 2011-2014.

  Transportministeren deltager desuden i åbningen af Hammer Havn. Hammer Havn modtog i forbindelse med Havnepakke II i alt 12,0 mio. kr. til at skabe en mere sikker havn. Med støtten har man genskabt havnens granitkaj og derved medvirket til at skabe nye muligheder for havnens anvendelse.

  Endeligt besigtiger transportministeren de igangværende arbejder på Hasle Havn. Under Havnepakke II blev der bevilget 9,0 mio. kr. til omstilling af Hasle Havns kapacitet.

  Udviklingsprojekterne i såvel Hammer Havn som Hasle Havn supplerer helhedsprojekter igangsat af Bornholms Regionskommune med støtte fra Realdania under programmet ”Mulighedernes Land”.

  Transportminister Henrik Dam Kristensen udtaler:

  - Det er en stor fornøjelse for mig at besøge Bornholm og opleve det seriøse og målrettede arbejde, der foregår, med at skabe udviklingsmuligheder for øen.

  - Som transportminister er jeg selvfølgeligt ekstra glad for at opleve, at man i den forbindelse ser på, hvordan infrastrukturen kan bidrage.

  - Det er positivt at se, at man fra bornholmsk side tænker de infrastrukturprojekter, der støttes med transportmidler, ind i et bredere udviklingsperspektiv. Det er med til at sikre, at man får det fulde udbytte af projekterne – til gavn for øens erhvervsliv, beboere og besøgende.