Gå til hovedindhold

Mindre forvirring for flypassagerer

Lanceringen af hjemmesiden flypassager.dk skal give flyrejsende et bedre overblik over bagageregler og sikkerhed

Indhold

  De seneste år har sikkerheden i lufthavnene været i fokus på grund af forskellige trusler mod luftfarten. Det har betydet ændrede vilkår for lufthavne, luftfartsselskaber og flypassagerer.

  Mange, der rejser med fly, har sikkert prøvet at være i tvivl om, hvad man må have med i sin indskrevne bagage, og hvad man må have med ind i flyet i håndbagagen. Og mange har sikkert også prøvet at måtte aflevere noget ved security, fordi man ikke lige var klar over, at genstanden var på listen over forbudte ting.

  Nu skal hjemmesiden flypassager.dk hjælpe de rejsende ved at give et hurtigt overblik over, hvad man må have med i flyveren, og hvad der skal i den indskrevne bagage. Hjemmesiden er blevet til i et samarbejde mellem Trafikstyrelsen, lufthavne og luftfartsselskaber.

  I den forbindelse udtaler transportminister Henrik Dam Kristensen:

  – Jeg er tilfreds med, at hjemmesiden flypassager.dk skaber større klarhed omkring, hvad man som flypassager må tage med i håndbagagen og i den indskrevne bagage – både før afrejsen, gennem security og i transit.

  – Securityreglerne kan virke besværlige, men de er til for vores alles bedste, og de er med til at højne sikkerheden inden for luftfarten. Med flypassager.dk håber vi, at vi kan være med til at lette flyrejsen for de mange passagerer, der hvert år benytter danske lufthavne.

  Hjemmesiden kan besøges fra PC, smartphones og tablets via www.flypassager.dk