Gå til hovedindhold

Nyt system skaber flere p-pladser på rastepladser

Transportminister Henrik Dam Kristensen åbner i dag et forsøg med nyt parkeringssystem på rastepladsen Ustrup Øst på motorvejen ved Haderslev.

Indhold

  Det nye system – Intelligent Truck Parking – har til formål at skabe plads til flere lastbiler på rastepladsen. Systemet kan være med til at løse en af de store udfordringer for lastbilbranchen, nemlig manglen på tilstrækkelige p-pladser på rastepladserne langs motorvejene. På rastepladsen ved Ustrup øges kapaciteten med op til 50 %.

  Samtidig øges trygheden for chaufførerne, fordi forsøget med kolonneparkeringen i forhold til det ønskede afgangstidspunkt betyder, at lastbilerne holder tættere sammen. Og det gør det mere trygt for de chauffører, der holder på pladsen om natten.

  Systemet er koblet på elektroniske tavler, der står ude på motorvejen og fortæller, om der er ledige pladser. På den måde undgår chaufførerne at køre forgæves, hvilket ellers er et stort problem for dem. Systemet evalueres i 2013.

  Henrik Dam Kristensen udtaler:

  - Det nye system virker enkelt og smart. Vi kan udnytte parkeringsarealerne på rastepladserne langs bedre. Det, synes jeg, er rigtigt godt.

  - Der er tale om et spændende forsøg, og jeg glæder mig meget til at høre om erfaringerne med det nye system. Hvis de er positive, så er det noget, vi må arbejde videre med fremover.

  - Vi skal have bedre rastepladser. På motorvejene i Øst- og Sønderjylland samt på Sjælland investerer vi for tiden ca. 70 mio. kr. i nye rastepladser til gavn for alle trafikanter. Forsøg gør det ikke alene – vi må også bruge konkrete anlægskroner. Men vi skal sikre størst mulig effekt af midlerne.

  Yderligere oplysninger:

  Fagkoordinator Jens Pedersen, Vejdirektoratet tlf: 7244 3487
  Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Vejdirektoratet tlf: 7244 3032