Gå til hovedindhold

Nyt udbud af færgetrafikken mellem Samsø og Kalundborg

Transportministeriet offentliggør i dag udbud om styrkelse af trafikken fra oktober 2014.

Indhold

  Hvor færgen i dag nærmest sejler uden om Samsø for at komme fra Kalundborg til havnen i Kolby Kås på Samsø, vil trafikken fra 1. oktober 2014 gå direkte over Samsø Bælt til en nyanlagt færgehavn ved Ballen. Havnen anlægges af Samsø Kommune.

  Anlæggelsen af den nye havn er en af de forbedringer af færgebetjeningen, der er indeholdt i det udbudsmateriale for trafikken fra oktober 2014, som Transportministeriet offentliggør i dag. Den nye havn vil medføre, at færgerejsen mellem Samsø og Kalundborg bliver ca. en halv time kortere.

  Transportminister Henrik Dam Kristensen udtaler:

  -Jeg er meget begejstret for, at Samsø Kommune har taget initiativ til at bygge den nye havn. Jeg er sikker på, at den kortere sejltid, som sejladsen til den nye havn vil medføre, vil kunne give Samsø et løft. Mange rejsende fra sjællandssiden vælger nemlig i dag rejsen til Samsø fra, fordi sejltiden er for lang.

  -Samtidig ser jeg frem til, at den mere attraktive trafik vil gør ruten interessant for flere rederier, så konkurrencen i Transportministeriets udbud af færgetrafikken kan øges

  Ud over den kortere distance rummer udbuddet flere forbedringer:

  • Krav om større bilkapacitet på færgen
  • Ny billetstruktur, med billetpriser for ”Bil + 5 personer” på ned til 102 kr. i 2012-priser
  • Mulighed for at indgå en 10-årig kontrakt om sejladsen mod tidligere kun 6 år

  Der er frist for afgivelse af tilbud den 1. marts 2013. Vinderen af udbuddet ventes offentliggjort i foråret 2013.