Gå til hovedindhold

Billig kollektiv trafik til unge er en stor succes

Trafikstyrelsen har netop færdiggjort en evaluering af forsøgsordningen HyperCard. Den viser at ordningen er en stor succes. Brugertilfredsheden er overvældende, idet 98 % af alle brugerne er tilfredse med ordningen. Antallet af brugere overstiger forventningerne med 50 %, således at der nu er 90.000 unge som benytter sig af ordningen og hver måned foretager de 3,4 mio. rejser med den kollektive trafik.

Indhold

  Med HyperCard ordningen er det lykkedes at tiltrække en stor andel af unge på ungdomsuddannelser til den kollektive trafik. Ikke mindst uden for de store byområder har de unge været hurtige til at tage HyperCard til sig og udnytte mulighederne for en øget mobilitet til en billig pris.

  Ordningen giver i dag unge på ungdomsuddannelser fri kollektiv transport i eget takstområde samt transport til og fra skole uanset placering. Kortet giver desuden mulighed for at bruge den kollektive transport i resten af landet til halv pris, for eksempel metroen og S-toget, hvis man besøger København

  Transportminister Henrik Dam Kristensen udtaler:

  - Jeg er meget tilfreds med resultaterne af forsøgsordningen med HyperCard. Det har simpelthen vist sig at være en overvældende succes. Jeg tror ikke brugertilfredsheden er set højere for andre tiltag i den kollektive trafik, og samtidig kan jeg konstatere at tilslutningen overstiger alle forventninger.

  -Forsøgsordningen viser at når forholdet mellem pris og kvalitet er rigtig, så er den kollektive trafik et særdeles attraktivt tilbud.

  - Resultaterne understreger, hvorfor det var en helt rigtig beslutning af forligskredsen bag aftalen om bedre og billigere kollektiv trafik at videreføre og udvide ordningen i form af det nye Ungdomskort. Det sikrer at unge på ungdomsuddannelser, studerende på videregående uddannelser og alle 16-19 årige permanent får denne fordelagtige og attraktive adgang til den kollektive trafik. Uden dette ville forsøgsordningens flotte resultater simpelthen være tabt på gulvet.

  Trafikstyrelsens midtvejsevaluering af HyperCard kan ses her.