Gå til hovedindhold

Godt samarbejde giver flere tog til tiden

Togene på den danske jernbane holder i stigende grad køreplanerne. Tal fra Banedanmark viser således, at over 93 tog ud af 100 tog ankom til tiden i årets første fem måneder i 2013 på den danske jernbane.

Indhold

  Stigningen i togenes rettidighed i 2013 forlænger den stigning i tog til tiden, der skete perioden 2011-12, hvor rettidigheden på den danske jernbane steg med 4,5 pct. point.

  En af de primære årsager til at togene kører mere og mere præcist er, ifølge Banedanmark, at de danske jernbaneskinner er i god form, og at der er et godt samarbejde med togselskaberne, blandt andet i præcisionsgrupper, der arbejder på at forbedre små forhold, der til sammen kan give gode resultater.

  Transportminister Henrik Dam Kristensen udtaler:

  - "Det er meget tilfredsstillende, at rettidigheden på den danske jernbane stiger og stiger. Det skyldes blandt andet et godt og vedholdende samarbejde mellem de mange aktører på jernbanen, og det kan jeg kun rose".

  - "Tog til tiden er en af de helt grundlæggende ting, der skal være i orden, hvis vi skal tilbyde et konkurrencedygtigt kollektivt alternativ til bilen og have flere til at bruge den kollektive transport".

  - "Danskerne har samtidig i 2012 sat ny rekord i at rejse med tog ved samlet at køre ca. 7 mia. kilometer på skinner. Det er en stigning på ca. 27 pct. siden år 2000".

  - "Danskernes stigende efterspørgsel efter togrejser kræver, at vi har en jernbane, som er markant bedre rustet til fremtidens krav. Vi har med Togfonden DK sat alle sejl til for at understøtte udviklingen med markante investeringer i den danske jernbane, der vil give et langt bedre og mere konkurrencedygtigt togtilbud til danskerne, end vi kender i dag. Togfonden DK er en investering på 27,5 mia. kr. i elektrificering af hovedstrækningerne og markante reduktioner i rejsetiden med tog".

  Se mere information om rettidigheden på de danske tog på Banedanmarks hjemmeside.