Millioner til kollektiv trafik i yderområder

Forligskredsen for bedre og billigere kollektiv trafik (regeringen, EL og DF) er i dag blevet enige om at afsætte 35,2 mio. kr. til at styrke den kollektive trafik i yderområder af landet.

25. juni 2013

Aftalen vil bidrage til, at der i yderområderne kommer et bedre tilbud om kollektiv trafik. Pengene tildeles som støtte til en række lokale projekter, der f.eks. vil styrke busbetjeningen i områder, hvor passagergrundlaget ofte er lavt, hvilket gør det svært at drive kollektiv trafik.

Blandt de udvalgte projekter er bl.a. udvidelse af Rejseplanen med oplysninger om FlexTrafik og nye busruter i tyndt befolkede egne.

Transportminister Henrik Dam Kristensen udtaler:

- Vi styrker den kollektive trafik i yderområder, hvor bussen ofte er eneste alternativ til bilen, og hvor borgere har begrænsede muligheder for at bruge den kollektive trafik.

- Vi støtter bl.a. en udvidelse af Rejseplanen, så alle trafiktilbud samles i én landsdækkende rejseplanlægning, hvor kunden planlægger og bestiller én gang, ét sted med én billet. Det vil gøre det muligt for brugerne af FlexTrafik at booke deres rejse via Rejseplanen. FlexTrafik er især benyttet i yderområderne, hvor det ofte er eneste tilbud om kollektiv trafik.

Læs aftalen og fakta om projekterne her