Gå til hovedindhold

Minister og EU-kommissær deltager i cykelkonference

Den årlige nationale cykelkonference sætter fokus på, hvordan Danmark bliver verdens bedste cykelland. En central del af konferencen vil i år handle om den nye nationale cykelstrategi, som transportministeren vil fremlægge til efteråret.

Indhold

  Både transportminister, Henrik Dam Kristensen, og klimakommissær, Connie Hedegaard, deltager i Den Nationale Cykelkonference, der løber af stabelen i Svendborg den 22. og 23. maj 2013.

  Henrik Dam Kristensen vil åbne konferencen og deltage i den indledende session, hvor han vil fortælle om sine visioner for at få flere danskere på cyklen og arbejdet med den nye nationale cykelstrategi.

  Connie Hedegaard vil give sit bud på, hvordan vi bruger cyklen i den grønne omstilling.

  Konferencen vil desuden rumme forskellige sessioner, hvor deltagerne får mulighed for at gå i dybden med en række cykeltemaer. Det drejer sig blandt andet om børnecykling, hvor værtskommunen Svendborg præsenterer et projekt, der har styrket skolecykling. Man får også mulighed for at drøfte emner som cykelpendling, cykelturisme, trafiksikkerhed og fremme af cykling i byer af forskellig størrelse.

  Det er en højt prioriteret sag for mig, at forholdene for cykling herhjemme bliver endnu bedre. Vi er allerede langt i Danmark, men nu skal vi bruge vores erfaring – både i staten og kommunerne – så Danmark kan tage et nyt skridt frem på cykelfronten.” udtaler transportminister Henrik Dam Kristensen.

  Jeg glæder mig derfor til at deltage i konferencen, hvor jeg forhåbentlig kan få en række gode input fra fagfolk fra hele landet.”

  Konferencen arrangeres af Vejdirektoratet, Cyklistforbundet og Svendborg Kommune. På konferencen deltager også Svendborgs borgmester Curt Sørensen og rådmand i Odense Steen Møller.

  Yderligere oplysninger:
  Pressechef i Vejdirektoratet, Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk