Gå til hovedindhold

Odense får en letbane

Der er med finanslovsaftalen mellem regeringen, Venstre og Det Konservative Folkeparti afsat 1,1 mia. kr. til et statsligt tilskud til en letbane i Odense. Foruden staten bidrager Odense Kommune og Region Syddanmark også til finansieringen af letbanen.

Indhold

  Letbanen bliver 14,4 km lang og skal bl.a. betjene Odense Banegårdscenter, Rosengårdscenteret, Syddansk Universitet, Nyt Odense Universitetshospital og Hjallese Station.

  Letbanen forventes at få ca. 10-11 mio. passagerer årligt, og det er planen, at den åbner i 2020.

  Der er allerede igangsat en VVM-undersøgelse, og det egentlige anlægsarbejde forventes igangsat i 2016.

  - Det er rigtig glædeligt for borgerne i Odense og byens erhvervsliv, at det har været muligt at afsætte midler, som sikrer, at Danmarks tredjestørste by nu også kan få en letbane. Der er ingen tvivl om, at letbanen vil sikre et robust kollektivt trafiksystem i Odense, siger transportminister Pia Olsen Dyhr.

  - Letbaner skaber nye muligheder for mere miljørigtig kollektiv trafik. Det er meget positivt, at der nu i Odense med letbanen skabes et reelt alternativ til bilen, udtaler Pia Olsen Dyhr.

  - Der er efterhånden vedtaget letbaneprojekter i både Aarhus, langs Ring 3 i Storkøbenhavn og nu også i Odense. Letbaner er en både grøn og effektiv transportform særligt i større byer, hvor der er et stort passagerpotentiale, siger Pia Olsen Dyhr.