Gå til hovedindhold

På søndag bliver rejserne billigere uden for myldretiden

Indhold

  Den 20. januar bliver rejserne 20 % billigere uden for myldretiden i lokaltrafikken. Takstnedsættelsen gælder fra kl. 18 og hele aftenen og natten frem til kl. 7 om morgenen og igen fra kl. 11 til 13. I weekenden og på helligdage gælder takstnedsættelsen hele døgnet.

  Transportminister Henrik Dam Kristensen udtaler:

  - Jeg er glad for, at vi nu får billigere rejser uden for myldretiden. Det vil både kunne mærkes af de mange som bruger bus og tog på disse tidspunkter, og det vil samtidig give mere plads i spidsbelastningstidspunkterne, hvor der er hårdt brug for det.

  - Ud over de billigere rejser, er Rejsekortet fra 1. januar blevet gratis at erhverve, og vi indfører fra august et nyt ungdomskort, der blandt andet giver alle 16-19 årige nem og billig adgang til den kollektive trafik.

  Takstnedsættelsen gælder i lokaltrafikken over hele landet, og det betyder eksempelvis:

  Hvis du skal fra Aarhus til Galten vil prisen fra 20. januar blive 25,00 kr. uden for myldretiden og 31 kr. inden for myldretiden med Midttrafiks klippekort.

  I Odense vil 2 zoner fra 20. januar koste 11,20 kr. uden for myldretiden og 14 kr. inden for myldretiden, hvis du bruger KVIKkort. Bor du i Odense bliver prisen 8 kr. uden for myldretiden og 10 kroner inden for myldretiden.

  I København vil 2 zoner efter 20. januar koste 12 kr. uden for myldretiden og 15 kr. inden for myldretiden ved brug af rejsekort. 

  Skal du til Vordingborg fra Nykøbing Falster vil prisen blive 25,00 kr. uden for myldretiden og 30,50 kr. inden for myldretiden på rejsekortets trin 0.

  Takstnedsættelsen er en del af den milliard kroner, som regeringen og forligspartierne EL og DF hvert år vil bruge på bedre og billigere kollektiv trafik.

  Hele aftalen om milliarden til bedre og billigere kollektiv transport kan ses HER.