Gå til hovedindhold

Rapport viser stort potentiale i en letbane på Ring 3

I dag offentliggøres rapporten ”Udredning om Letbane på Ring 3”, som er udarbejdet af Metroselskabet for Transportministeriet, Region Hovedstaden og Ringby-samarbejdet. Udredningen indeholder detaljerne om den kommende letbane mellem Lundtofte og Ishøj, fx den præcise linjeføring og placeringen af stationerne.

Indhold

  Udredningen skal bl.a. danne grundlag for den endelige aftale om en letbane, som transportministeren forventes at indgå med Region Hovedstaden og Ringby-samarbejdet i løbet af foråret. Når aftalen er indgået, kan arbejdet med at forberede letbanen gå i gang.

  Den kommende letbane vil give de mange, der enten arbejder eller bor langs Ring 3 bedre muligheder for at komme nemt frem. Når letbanen står færdig, vil den være 27 km lang, have 27 stationer og betjene bl.a. DTU, Herlev Hospital, Glostrup Hospital og krydse en række S-togs-stationer.

  Letbanen sikrer, at det bliver meget nemmere at rejse på tværs af hovedstadsområdet. For de mange, der ikke skal ind til centrum af København, vil det betyde besparelser i rejsetiden. Samtidig sikres banebetjening af en række tæt bebyggede områder. Beregninger viser, at der vil være ca. 50.000 personer, der dagligt vil stige på letbanen.

  Letbanen forventes at være i drift i år 2020.

  Transportminister Henrik Dam Kristensen udtaler:

  - Jeg synes, det er en rigtig spændende rapport, der i dag offentliggøres. Den kommende letbane kan blive en helt ny rygrad i den kollektive transport i hovedstadsområdet.

  - Jeg ser frem til at indlede drøftelser med Region Hovedstaden og Ringby-samarbejdet om letbanen. Forhåbentlig kan vi blive enige om en aftale, så vi kan komme i gang med at få lagt skinnerne til et af de mest perspektivrige kollektiv trafik-projekter i hovedstadsregionen i nyere tid.

  Download Udredningen om letbane i Ring 3 her.