Transportministeren mødtes med sin nederlandske kollega

Transportminister Henrik Dam Kristensen har i dag haft besøg af den nederlandske statssekretær Wilma Mansveld, som bl.a. ønskede at drøfte de danske erfaringer med Signalprogrammet.

19. marts 2013

I forbindelse med udskiftning af signalanlæggene på jernbanen har Danmark valgt en strategi, hvor alle de eksisterende signaler udskiftes på én gang til nye moderne signaler. De nye signaler medfører en lang række forbedringer, herunder bl.a. flere tog til tiden, højere hastighed og bedre passagerinformation.

Den danske strategi med at udskifte alle signalerne på én gang viste sig også at have en stor økonomisk fordel. Den 27. august 2012 blev det offentliggjort, at Signalprogrammet har opnået en besparelse på ca. 4,8 milliarder kroner i forhold til det oprindelige budget.

Den danske strategi er noget, der har vakt stor interesse rundt om i Europa. Transportminister Henrik Dam Kristensen har netop haft besøg af den nederlandske statssekretær Wilma Mansveld, som har ønsket at få detaljerede oplysninger om Signalprogrammet. Den nederlandske statssekretær Wilma Mansveld udtrykte på mødet stor interesse for de danske erfaringer, og det blev aftalt at igangsætte et tæt samarbejde med Nederlandene for at udveksle nyttige erfaringer.

Transportminister Henrik Dam Kristensen udtaler:

Det er altid en fornøjelse, at mødes med mine europæiske kollegaer. Jeg er glad for den store interesse, der er for det danske Signalprogram. I dag har jeg haft møde med den nederlandske statssekretær, som er meget interesseret i Signalprogrammet og de resultater vi har opnået.

- På mødet fik vi lejlighed til at drøfte de positive erfaringer Danmark har opnået i forbindelse med Signalprogrammet. Jeg kan forstå, at man i Nederlandene arbejder med en strategi, der er meget lig den danske med at skifte alle signalanlæg på én gang. Vi har derfor aftalt, at igangsætte et tæt samarbejde for at kunne udveksle nyttige erfaringer landene i mellem.