Transportministeren ønsker større forbrugersikkerhed om billetpriser for flypassagerer

Der er EU-regler for, hvordan billetpriserne skal præsenteres, men efter transportminister Henrik Dam Kristensens mening er reglerne ikke skarpe nok.

31. maj 2013

Når flyselskaberne annoncerer deres priser, skal alle nødvendige gebyrer være inkluderet. Det står i EU’s regler.

Men man kommer alligevel tit ud for overraskelser, når man køber flybilletter. Reglerne bør derfor ændres, så billedet bliver mere klart for forbrugerne.

Der er EU-regler for, hvordan billetpriserne skal præsenteres, men efter transportministerens mening er reglerne ikke skarpe nok. Henrik Dam Kristensen har nu sendt EU’s transportkommissær nogle forslag.

Transportminister Henrik Dam Kristensen udtaler i den forbindelse:

- "Det er vigtigt, at de flybilletpriser, forbrugerne bliver præsenteret for i annoncer og på nettet, er de endelige priser. Ellers kan man ikke sammenligne korrekt mellem luftfartsselskaberne. Det er desuden ganske irriterende at skulle betale tillæg for noget, som næsten er selvfølgeligt som for eksempel normal bagage", siger ministeren.

- "Det er godt, at reglerne siger, at alle obligatoriske skatter og afgifter m.m. skal være inkluderet i billetprisen. Men jeg har på fornemmelsen, at der kan snydes på vægten for eksempel med gebyr for køb på nettet. Og jeg synes, det er alt for besværligt, at en passager for eksempel skal betale for at medbringe en normal kuffert".

- "Derfor har jeg skrevet til transportkommissær Siim Kallas og foreslået, at de gældende regler ændres, så den slags skal være inkluderet i den annoncerede pris. Jeg har også foreslået en forenkling af de krav, der stilles til luftfartsselskaberne om præsentationen af billetprisens sammensætning".

- "Endelig har jeg foreslået, at der skal ske en stramning af mulighederne for at straffe selskaber, der overtræder gældende regler. Meningen hermed er naturligvis at få selskaberne til at overholde reglerne".

- "Prisgennemsigtighed for flybilletter er af afgørende betydning for beskyttelse af forbrugernes interesser. Men det er også af stor betydning for fair konkurrence mellem luftfartsselskaberne", slutter transportministeren.