Gå til hovedindhold

Flere rastepladser på vej til modulvogntog

Kørsel med modulvogntog i Danmark er tilladt som forsøgsordning frem til udgangen af 2016. Forsøget blev startet i 2008, og siden er det vejnet, hvor kørsel med modulvogntog er tilladt, løbende blevet udvidet. Modulvogntog har i dag adgang til 19 rastepladser på landsplan.

Indhold

  Transportministeren har bedt Vejdirektoratet undersøge, om flere rastepladser vil kunne tillade kørsel og parkering med modulvogntog.

  Vejdirektoratet vurderer, at det er muligt at optage yderligere ca. 15 rastepladser til kørsel og parkering af modulvogntog i bekendtgørelsen. Der er hovedsageligt tale om rastepladser med ”ligeudparkering” for busser og lastbiler, hvor der ikke er afmærkede begrænsninger i køretøjernes længde.

  Vejdirektoratet vil i de kommende uger inspicere rastepladser med henblik på endelig godkendelse til optagelse i bekendtgørelsen.

  Transportminister Magnus Heunicke udtaler: 

  - Jeg er meget begejstret for modulvogntogsordningen, og jeg ser gerne, at så mange vognmænd som muligt gør brug af modulvogntog, som er en meget energi- og omkostningseffektiv transportform, der fremmer produktiviteten.

  - Derfor skal vi også sikre ordentlige forhold for modulvognschaufførerne på rastepladserne. Chaufførerne skal have mulighed for hvil og toiletbesøg på rastepladser fordelt over hele landet. 

  - Dit behov som chauffør for at gå på toilettet bliver jo ikke mindre af, at du sidder i et modulvogntog og ikke en almindelig lastbil.

  - Jeg har derfor bedt Vejdirektoratet undersøge, om modulvogntog kan få adgang til yderligere rastepladser til glæde for chaufførerne, og de vurderer, at vi kan udvide antallet af rastepladser til brug for modulvogntog betragteligt: Ca. 15 nye udover de 19, der er i forvejen.

  - De nye rastepladser, som vil kunne tillade modulvogntog, vil hurtigst muligt blive optaget i den bekendtgørelse, som regulerer kørsel med modulvogntog.

  Yderligere spørgsmål kan rettes til Vejdirektoratets pressechef, Martin Østergaard, 2129 0733.