Gå til hovedindhold

Heunicke vil starte Femern-debat over currywurst

Transportminister Magnus Heunicke vil have gang i den folkelige debat om Femern-forbindelsen, og onsdag aften inviterer han på currywurst og debat i Transportministeriet.

Indhold

  Debatten om Femern-forbindelsen skal flyttes fra avisernes lyserøde erhvervssider og gøres mere folkelig. Det er budskabet fra Magnus Heunicke (S), når han i aften (onsdag d. 1. oktober) i Transportministeriet inviterer til currywurst og åben debat om Femern Bælt-forbindelsen.

  - Debatten har været på et meget abstrakt niveau, og deltagerne har været såkaldte eksperter og dem, som selv har noget på spil. Mit indtryk er, at det er ved at gå hen over hovedet på den almindelige dansker, at vi står over for at beslutte et historisk ambitiøst projekt som Femern-tunellen, siger Magnus Heunicke.

  - Når vi politikere skal stemme ja eller nej til anlægsloven om Femern i det nye år, så skal det ikke være på baggrund af en lukket, abstrakt debat. Det skal af hensyn til demokratiet være en levende og inkluderende debat, og jeg vil gerne invitere alle med, lyder det fra transportministeren.

  Anlægsloven venter i det nye år
  I det nye år er det ministerens opgave at præsentere Folketinget for anlægsloven, og herefter skal partierne tage stilling til, hvad der vil blive verdens længste sænketunnel. 

  - Jeg tror, at der er rigtigt mange helt almindelige danskere, der har en holdning til Femernprojektet. De skal bare inviteres ind i debatten, siger Magnus Heunicke.

  - De fleste har jo en holdning til emner som vækst, arbejdspladser, hvad vi skal leve af i fremtiden, udvikling i yderområde og den internationale konkurrence. Og det er jo lige præcis, hvad Femernprojektet handler om, udtaler transportministeren.

  Alle er velkomne til at få en god snak om Femern og klassisk tysk currywurst fra klokken 19 – hvad enten man er for eller imod forbindelsen.  Arrangementet foregår i gården ved Transportministeriet, Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K.