Gå til hovedindhold

Nabopakke sikrer erstatning til langt flere beboere

Forud for borgermøde om Cityringen fremlægger transportminister Magnus Heunicke nye tal fra Metroselskabet. De viser, at antallet af beboere, der får erstatning for gener fra byggeriet, skønnes at blive tæt ved fordoblet.

Indhold

  Når transportminister Magnus Heunicke tirsdag aften tager til borgermøde om Cityringen, kan han samtidig løfte lidt af sløret for virkningen af den nabopakke, Folketinget er i gang med at behandle.

  Nye tal viser nemlig, at pakken vil give langt flere af naboerne til metrobyggeriet adgang til erstatning og genhusning som kompensation for generne.

  Tidligere var cirka 2000-2500 boliger erstatningsberettigede. Nu skønner Metroselskabet, at cirka 4200-4500 boliger vil få adgang til erstatning. Desuden vil cirka 5-600 husstande ifølge Metroselskabets skøn få adgang til genhusning. Det er hidtil kun sket undtagelsesvist. Otte naboer er frem til i dag blevet genhuset, mens 13 har fået deres lejlighed overtaget af Metroselskabet.

  - Nu kan vi se virkningen af, at vi fordobler de samlede midler til kompensation for generne fra byggeriet. Jeg er tilfreds med, at vi nu kan hjælpe naboerne bedre. Nabopakken falder absolut på et tørt sted, siger transportminister Magnus Heunicke.

  Når det gælder erstatningerne, skyldes det større tal, at beboerne nu får erstatning efter den tilladte støj i stedet for den faktiske støj. Når langt flere bliver genhuset, skyldes det, at der med den nye lovgivning for Cityringen bliver en hjemmel til genhusning for de mest støjplagede beboere.

  - Jeg ser frem til at mødes med naboerne. Vi skal have mest mulig åbenhed, for når hele metroprojektet er havnet i denne situation, skal der ryddes op, og det skal gøres ordentligt, udtaler transportminister Magnus Heunicke.

  Borgermødet om Cityringen og den supplerende VVM for projektet finder sted tirsdag den 29. april kl. 18.30 på Københavns Kulturcenter, Drejervej 15-17, 2400 København NV.