Gå til hovedindhold

Ny cykelstrategi skal få endnu flere danskere til at cykle

Transportminister Magnus Heunicke præsenterer nu en ny national cykelstrategi, der skal få endnu flere danskere til at cykle. Cykelstrategien peger på tre indsatsområder, der skal give cyklen mere medvind i hele landet på både de korte og lange ture.

Indhold

  Transportminister Magnus Heunicke løfter nu sløret for regeringens vision på cykelområdet: Flere danskere skal op på cyklen. Det kræver en målrettet national og lokal indsats, hvor kommunerne fortsætter de gode takter med at udvikle cyklingen, og hvor alle aktører bidrager til at fremme cyklismen.

  Danskerne cykler mindre i dag end i 1990’erne, den udvikling skal vendes.  Cyklen er et nemt, billigt og tilgængeligt transportmiddel. Cyklen gavner også sundheden, miljøet og begrænser trængslen på vejene.

  Derfor er der brug for bredt at se på, hvad der kan få flere til at cykle både til hverdag og i fritiden. Den nye cykelstrategi indeholder derfor tre søjler, som hver især sætter fokus på væsentlige indsatsområder i de kommende år:

  • Mere cykling i hverdagen: Danskerne skal i højere grad bruge cyklen til både arbejde og uddannelse. Det skal gøres attraktivt at cykle både korte og lange ture samt at bruge cyklen i sammenhæng med den kollektive trafik. Bedre cykelvilkår i hverdagen gør det nemmere at være cyklist og gør cyklen til en mere attraktiv transportform. 
  • Aktiv ferie og fritid: Cyklen skal også kunne bruges som et redskab til naturoplevelser og fritidsaktiviteter. Gode rekreative rammer for brug af cyklen kan inspirere til en sundere livsstil og nye oplevelser med cyklen i centrum.
  • Nye og sikre cyklister: Flere børn og unge skal cykle i skole og til fritidsaktiviteter. Med flere sikre veje og cykelstier, der føles trygge, kan der komme flere nye cyklister til i alle aldre. Det er også med til at give mulighed for en god cykelkultur, der varer ved også i voksenlivet.

  Med de tre søjler er der skabt nye strategier for at fremme cyklismen og vise vejen lokalt og nationalt mod at gøre Danmark til et endnu bedre cykelland.

  Transportminister Magnus Heunicke (S) udtaler:

  - Danmark må og skal være en cykelnation i særklasse. Vi kan ikke være tilfredse med, at danskerne cykler mindre end tidligere. Vi skal være ambitiøse, målrettede og klar til at yde en indsats for at fremme cyklismen i Danmark. Med cykelstrategien har vi nu visionerne, som skal danne udgangspunkt for de næste mange års indsats på cykelområdet.

  - For at vi kan udvikle Danmark og få flere til at cykle, kræver det, at vi både nationalt og lokalt er parate til at yde en stor indsats de kommende år. Jeg ser frem til, med udgangspunkt i cykelstrategien, at være med til at få endnu flere danskere til at cykle.

  Det vil være muligt at få yderligere kommentarer fra transportminister Magnus Heunicke i dag kl. 09.30 ved Rigshospitalets hovedindgang på Blegdamsvej ifm. cykelholdet Team Rynkebys afgang.

  Pressekontakt:
  Pressemedarbejder Jan Thane tlf. 20610170
  Særlig rådgiver Rasmus Jønsson tlf. 41102989

  Læs Den nationale cykelstrategi