Gå til hovedindhold

Selskabet Ring 3 Letbane I/S er blevet stiftet

Letbanen ved Ring 3, der skal binde hovedstadsområdet tættere sammen og køre fra Lundtofte til Ishøj, har i dag nået en vigtig milepæl, da selskabet Ring 3 Letbane I/S er stiftet.

Indhold

  Transportministeriet, Region Hovedstaden og 11 kommuner i København og omegn har stiftet selskabet Ring 3 Letbane I/S. Det nye selskab får ansvaret for at projektere, anlægge og drive letbanen på Ring 3, der kommer til at køre fra Lundtofte i nord til Ishøj i syd.

  Den planlagte letbane på Ring 3 er et væsentligt bidrag til at skabe bedre sammenhæng i den kollektive trafik i hovedstadsområdet, og letbanen giver nye muligheder for pendling mellem de såkaldte ring-kommuner, der ligger i yderkanten af København.

  Letbanen forventes at være færdig omkring 2020, og her vil den køre på en strækning på 27 km mellem Lundtofte og Ishøj og have 27 stationer.

  Transportminister Magnus Heunicke (S) udtaler:

  - Letbanen ved Ring 3 vil være et væsentligt løft af den kollektive trafik i hovedstadsområdet, samtidig med at den øger sammenhængskraften på tværs af København. I dag har vi stiftet selskabet bag projektet, og det er et vigtigt skridt.

  - Vi har staten, 11 kommuner og en region, der står bag letbanen på Ring 3, og det understreger, at der er meget bred opbakning til, at vi kan få skabt en dynamisk letbane-forbindelse, der både er grøn, miljøvenlig og samtidig også hurtig og effektiv.