Gå til hovedindhold

2014 blev rekordår for cyklismen

Danskernes lyst til at bruge cyklen slog rekord i 2014. Ikke siden 1995 har danskerne været så aktive på cyklen.

Indhold

  Danskerne hopper i stigende grad op på cyklen. Det viser nye tal fra Vejdirektoratet, der har opgjort antallet af cyklede kilometer i 2014 og sammenholdt det med tidligere år via det såkaldte Cykeltrafikindeks. 

  I 2014 blev der cyklet i alt ca. 3 mia. km i Danmark, hvilket nogenlunde svarer til afstanden mellem Jorden og planeten Uranus.

  Indekset viser en stigning i cykeltrafikken på ca. 6 pct. fra 2013 til 2014, og ikke siden 1995 har danskerne været så flittige til at bruge cyklen.

  Transportminister Magnus Heunicke (S) vil have den udvikling til at fortsætte:

  - Regeringen har investeret massivt i cykelområdet de seneste år, og med dedikerede cykelpuljer har vi løbende afsat midler til supercykelstier og andre initiativer, der kan fremme cyklismen i Danmark. 

  - Det begynder vi at kunne se i statistikkerne. Men jeg er endnu ikke tilfreds. Udviklingen skal fortsætte, så danskerne i de kommende år i endnu højere grad vælger at sætte sig i cykelsadlen.

  - Jeg vil med interesse følge med i, om de nye supercykelstier kommer til at rykke ved tallene, siger transportministeren.

  Sammen med forskellige forligskredse har regeringen fundet i alt ca. 420 mio. nye kroner til cykelområdet siden 2012.

  I sommeren 2014 lancerede transportministeren en ny national cykelstrategi ’Danmark – op på cyklen’, som tager udgangspunkt i ambitionen om, at endnu flere danskere skal bruge cyklen. 

  Målet er blandt andet at gøre det mere attraktivt at tage cyklen til hverdag - på job og i skole. Og der har været særlig fokus på udviklingen i de mellemstore byer:

  - Når Vejdirektoratet kigger på stikprøver for cyklister i mellemstore byer samlet set, så tyder det på, at cyklismen er stigende i byer med 30.000 indbyggere eller flere. Men vi skal fastholde fokus, så den tendens bliver mere klar. Ét år med gode tal er ikke nok for mig, siger transportminister Magnus Heunicke.

  Cykelstrategien har også fokus på at skabe trygge og sikre forhold for nye cyklister og på at udvikle rammerne for cykelturismen. 

  - Cyklen er et miljøvenligt, sundt og effektivt transportmiddel, og vi skal have endnu flere danskere til at cykle. Det kræver, at vi i tæt samarbejde med kommunerne rundt om i landet fastholder fokus på at skabe gode og indbydende rammer for danske cyklister, lyder det fra transportministeren