Gå til hovedindhold

Kom med til en kulturel transport- og byggeaften

I forbindelse med Kulturnatten i København byder Transport- og Bygningsministeriet velkommen til en fornøjelig og begivenhedsrig aften.

Indhold

  Traditionen tro åbner Transport- og Bygningsministeriet dørene i forbindelse med Kulturnatten i København og byder alle interesserede velkommen til en aften med spændende arrangementer og fornøjelser for alle aldersgrupper. 

  I år er det kajen ved Frederiksholms Kanal foran departement, der bliver omdannet til et festlig strøg med store maskiner, smukke veteranbiler og viden om trafiksikkerhed, metro, jernbaner, bygninger og meget mere.

  Listen over aktiviteter er lang, men man kan eksempelvis komme op og se udsigten fra et førerrum i en lastbil og lære om, hvordan man kan undgå højresvingsulykker. Man kan prøve kræfter med rollen som trafikreporter i et særligt indrettet TV-studie. Eller opleve hvordan det er at være trafikleder. De små kan også fornøje sig med børneelbiler eller prøve en gravemaskine og lære, hvordan man bygger en metrolinje. Der vil også være mulighed for at vinde et besøg i Naviairs kontroltårn.

  Interesserer man sig mere for byggeområdet, er der mulighed for at vise sin kreativitet ved at prøve at indrette et kontor, ligesom de små kan folde sig ud i ”Den Store Byggedyst”, hvor byggematerialerne er spaghetti og skumfiduser. Der vil også være en tegnekonkurrence, hvor de tre vindende tegninger vil komme op og hænge på en af Bygningsstyrelsens byggepladser i København. 

  Der vil kort fortalt være nok at tage sig til, og frygter man for kulden, vil man kunne holde varmen med en kop varm kakao eller kaffe. 

  Der bliver også mulighed for at tage turen op på ministerkontoret, hvor transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) byder inden for i det politiske maskinrum, hvor der dagligt skal træffes vigtige beslutninger. Ministeren åbner dørene fra klokken 18:00 og igen fra klokken 18:30. 

  Alle med et gyldigt kulturpas er velkomne fra klokken 17 og helt til klokken 22, hvor kulturnatten i Transport- og Bygningsministeriet slutter.

  Transport- og Bygningsministeriet har adresse på Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K.