Gå til hovedindhold
Nyhed

Ny Storstrømsbro får en pylon

Den grønne forligskreds (regeringen, V, K, SF, DF og LA) har i dag besluttet, at Vejdirektoratet kan gå videre med anlægget af en ny Storstrømsbro til 4,2 mia. kr., som finansieres af Infrastrukturfonden.

11. mar. 2015

Indhold

    Storstrømsbroen, der anlægges over Storstrømmen mellem Masnedø og Falster, bliver 4 km lang og får en samlet bredde på ca. 24 meter. Broen anlægges med en kombineret vej- og dobbeltsporet jernbane og en dobbeltrettet fælles cykel/gangsti.

    - Storstrømsbroen er en vigtig del af jernbanekorridoren, da en stor mængde passager- og godstog mellem Skandinavien og Centraleuropa bliver ført over Storstrømsbroen, når Femern Bælt-forbindelsen åbner, udtaler transportminister Magnus Heunicke.

    Forligskredsen har på dagens møde også besluttet, at broen skal udformes som en skråstagsbro med en pylon frem for en bjælkebro, der også har været i høring.

    En bro med pylon har fået stor opbakning i høringssvarene fra borgere og fra to berørte kommuner. Akademiraadet, hvis opgave er at rådgive staten i kunstneriske spørgsmål, har i deres høringssvar ligeledes anbefalet skråstagsbroen og udtalt: ”Tværsnittet har gode slanke proportioner, og pylonerne fremstår med fin graciøsitet og som en betydelig smukkere markering af et særligt sted på broen. I kontrast til horisont og kurve opstår et sted - og ikke blot en bevægelse”.

    Vejdirektoratet har i sin indstilling til forligskredsen anbefalet pylonløsningen ud fra en samlet vurdering af de lokale høringssvar, broens funktion, design og landskabelige indpasning.

    - Vi har i forligskredsen drøftet Vejdirektoratets oplæg, og der har vi noteret os et stort lokalt ønske om en skråtagsbro, og at Akademiraadet ligeledes anbefaler modellen med pylon. Jeg tror også, at en bro med en pylon kan blive et flot vartegn for området, siger transportminister Magnus Heunicke.

    Storstrømsbroen kan stå færdig i slutningen af 2021 samtidig med Femern Bælt-projektet, men i lyset af forsinkelsen af landanlæggene på tysk side vil en senere færdiggørelse blive overvejet.