Gå til hovedindhold

Danmark får ny national cykelrute i international topklasse

Regeringen (V, LA og K) er i dag blevet enig med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om at give 8 mio. kr. til en styrkelse af de nationale cykelruter.

Indhold

  Forligskredsen bag aftale om en grøn transportpolitik (V, LA, K, S, DF, RV og SF) har i dag indgået en aftale om at sikre skiltning af over 1.000 km national cykelrute. Endvidere sikres det, at halvdelen af det nationale cykelrutenet bliver kvalitetstjekket.

  Aftalen gør det bl.a. muligt at få skiltet den nye National Cykelrute 8 Østersøruten, der er over 800 km lang og går på tværs af 17 kommuner. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen glæder sig over, at ruten nu bliver ordentligt skiltet:

  -Jeg er rigtig glad for, at jeg sammen med den grønne forligskreds nu bidrager til at realisere en ny national cykelrute i Danmark. Og jeg håber, at den nye rute, som blandt andet vil tage danske og udenlandske cykelturister forbi Møns Klint, Nakskov Fjord, Koldinghus og Christiansfeld, bliver en cykelrute i international topklasse, som kan tiltrække endnu flere cykelturister til Danmark.

  Foruden tilskud til den nye National Cykelrute 8 er der, som det næste skridt i et samlet kvalitetsløft, også givet tilskud til et kvalitetstjek af halvdelen af det samlede cykelrutenet.

  Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen mener, at indsatsen kan fungere som katalysator for flere investeringer i cykelturisme:

  -Med dagens aftale er der lagt et godt fundament for den videre indsats. Jeg håber, at endnu flere kommuner og private aktører vil udnytte dette momentum og gribe muligheden for at tiltrække endnu flere cykelturister til deres område, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

  Også i de kommende år er der midler til cykelturisme. Forligskredsen bag aftale om en grøn transportpolitik har nemlig aftalt, at der også i 2017 og 2018 skal udmøntes midler til den særlige indsats for nationale cykelruter.