Gå til hovedindhold

E45 i fokus på møde i Horsens

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt drøftede mandag udvidelse af den jyske motorvej E45 under et møde med Business Horsens og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Indhold

  Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt deltog mandag den 24. oktober i et møde med Business Horsens og sin ministerkollega Troels Lund Poulsen. Under mødet blev trængslen på E45 drøftet.

  -Regeringen har prioriteret en udvidelse af E45 i regeringsgrundlaget, og det løfte følger vi op på i vores finanslovsforslag. Strækningen mellem Aarhus S og Skanderborg er et naturligt sted at starte, da det er en af de strækninger med de største fremkommelighedsproblemer på E45. Her kan udvidelsen ske ved, at vi inddrager midterrabatten, siger Hans Christian Schmidt.

  Budskabet på mødet var klart. Trængselsproblemerne på hele E45 bliver ikke løst alene ved udbygningen mellem Aarhus S og Skanderborg, og det er ministeren enig i.

  - For at genere trafikanterne mindst muligt ved udbygning af motorveje er det almindelig praksis, at man deler arbejdet op i etaper. Vejarbejde over en længere strækning gør det vanskeligt at skabe en fornuftig trafikafvikling. Det kan skabe køer og nedsat trafiksikkerhed, siger Hans Christian Schmidt.

  Under mødet gik debatten også på, om det vil være muligt at inddrage nødsporet til kørsel på nogle af de andre trængselsramte strækninger på E45. Dette forslag mødte bred opbakning fra mødedeltagerne. Både fra erhvervslivet og fra de fremmødte politikere.

  - Jeg synes, at vi har haft en god og konstruktiv debat. Fakta er, at uanset hvilke ønsker man måtte have til infrastruktur, så skal der penge til. Og her er jeg nødt til at understrege, at Venstre som det eneste parti i Folketinget har fremlagt en samlet og fuldt finansieret helhedsplan, hvor vi frem mod 2025 afsætter 27 milliarder kroner til infrastruktur. Nu er det op til de andre partier at udvise ansvarlighed, når pengene skal findes og ikke bare stå klar, når ønskerne skal udtrykkes, siger Hans Christian Schmidt.