Gå til hovedindhold

Forventningsfuld minister giver startskuddet til midtjyske turistskilte

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt afholdt onsdag den 7. september et velbesøgt fyraftensmøde om brune turistskilte langs motorvejene i Region Midtjylland. Mødet foregik på gyngende grund med sejlads på Hjejlebåden Mågen i Silkeborg.

Indhold

  Under mødet gav ministeren startskuddet til det midtjyske regionale udvalg, der på baggrund af ansøgninger skal tage stilling til, hvilke turistattraktioner og seværdigheder, der kan opstilles turistskilte langs de midtjyske motorveje.

  - Vi har et dejligt land med mange seværdigheder og spændende turistattraktioner, siger Hans Christian Schmidt. Jeg synes, at det er vigtigt, at både de danske og udenlandske turister ledes på rette vej, så de kan opleve alt det, Danmark har at byde på.

  Af samme grund har ministeren besluttet at lægge udpegningen af turistskiltene i hænderne på regionale udvalg.

  - Lokalt ved man bedst. Derfor skal vi lade det være op til de lokale at tage stilling til, hvilke brune turistskilte der sættes op langs motorvejene, og om de vil have et skilt op. Det betyder frit valg, og at beslutningen træffes af dem, som ved, hvad der rører sig i lokalområdet, siger ministeren.

  Venstres transport- og bygningsordfører Kristian Pihl Lorentzen arrangerede sejlturen på Silkeborg Søerne, hvor de fremmødte blev præsenteret for udvalget og ansøgningsproceduren.

  Udvalgets formand Frank Nørgaard (DF), som er byrådsmedlem i Randers Kommune, fortæller følgende om sin forventning til udvalgets arbejde:

  - Spørgelysten blandt de mange fremmødte vidner om, at ministerens tidligere forsøgsordning om de brune turistskilte langs motorveje har været givtig for attraktionerne. Det bliver ikke nemt at tilgodese alle – især omkring de større byer – og derfor bliver det et udfordrende og spændende arbejde for udvalget at skulle udvælge mellem forslag, som sigter på samme frakørsel. Vi har aftalt, at det ikke skal være ”først til mølle”-princippet, som vi vil arbejde efter. De gode argumenter må vinde.

  De øvrige udvalgsmedlemmer er Kenneth Jensen, som er direktør i Dantra A/S Hjøllund og Per Møller Jensen (S), som er byrådsmedlem i Viborg Kommune samt Johannes Poulsen (RV), som er byrådsmedlem i Herning Kommune. Udvalget skal dække hele Region Midtjylland. 

  - Jeg er meget glad for, at fire så stærke midtjyske aktører har takket ja til at sidde i udvalget. De råder hver især over store kompetencer, og de supplerer hinanden fint, så det er min forventning, at de vil træffe nogle meget kyndige valg af de seværdigheder, der skal have lov til at sætte brune turistskilte op, slutter Hans Christian Schmidt.