Gå til hovedindhold

Hans Christian Schmidt indvier ny kaj i Thyborøn

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt besøgte i dag Thyborøn. Her skulle han blandt andet indvie en ny havnekaj, 'Limfjordskaj 2', der skal være med til at sikre den fortsatte udvikling af Thyborøn havn. Under besøget fik ministeren også fremvist den nye flydedok - og fik samtidig lejlighed til at drøfte det arbejde, han igangsat med revision af havneloven.

Indhold

  Da Hans Christian Schmidt mandag formiddag klippede den røde snor - og dermed officielt indviede Thyborøn Havns nyeste udvidelse, Limfjordskaj 2 - var det tredje gang han som minister er med til at fejre begyndelsen på noget nyt i Thyborøn Havn. 

  Jeg tror, det var i 2002, jeg var her første gang som minister - og dermed for første gang for alvor oplevede den helt særlige mentalitet, der er her. Den driftighed og den tilgang til problemløsning, jeg altid mødes af her, er meget inspirerende. Det er svært at sætte ord på jeres robuste kombination af drivkraft og indre ro. Det er stærkt! Og det er stærkt vanedannende, sagde Hans Christian Schmidt blandt andet i sin tale ved indvielsen af den nye 180 meter lange havnekaj.

  Inden den officielle indvielse af den nye kaj fik ministeren også fremvist havnens nye flydedok og havde samtidig lejlighed til at mødes med borgmester Erik Flyvholm, havnedirektør Jesper Holt Jensen og bestyrelsesformand Karl Kristian Bro. Her blev det blandt andet diskuteret, hvordan det er muligt at sikre en tilstræbt 10 meters vanddybde i Thyborøn Kanal - ligesom revisionen af havneloven fik et par ord med på vejen. 

  Jeg har stor respekt for de visioner mange danske havne har for deres fremtid. Vi er i gang med at evaluere havneloven, og derfor er jeg – som jeg også er det på både transport og bygningsområdet – meget optaget af, at mødes med de mennesker, der til dagligt har fingeren på pulsen. Det er vigtigt at få direkte input fra dem, der ved, hvad der rører sig i virkeligheden - og som ved, hvor udfordringerne er - og det kommer vi til at se mere af, når vi i efteråret skal i gang med arbejdet, siger Hans Christian Schmidt. 

  Fakta

   

  • Den nye Limfjordskaj II er bygget som en sværgodskaj, er 180 meter lang og er forberedt til skibe med en vanddybde på op til 9 meter.
  • Thyborøn Havn har cirka 100 hjemmehørende fiskefartøjer og en årlig landing af fisk for mere end 800 mio. kr.