Gå til hovedindhold

Hurtigere adgang til kørekort gør det lettere for amerikanere, canadiere og australiere at slå sig ned i Danmark

Nu kan blandt andet amerikanere, canadiere og australiere få byttet deres kørekort til et dansk uden en masse besvær. Det glæder ambassadørerne samt transport- og bygningsministeren, der forventer, at det vil gøre det lettere at tiltrække investeringer og højtuddannet arbejdskraft fra de pågældende lande.

Indhold

  Nu er det slut med den kontrollerende køreprøve, hvis man som for eksempel amerikaner, canadier eller australier ønsker at køre bil i Danmark. 

  En ny ordning gør det meget lettere for borgere fra disse lande at bytte deres kørekort til et dansk. De skal simpelthen bare henvende sig hos Borgerservice og udfylde de nødvendige blanketter.

  Fra amerikansk side er tilfredsheden hos ambassadør Rufus Gifford stor:

  - På den amerikanske ambassade i København er vi begejstrede over, at amerikanske borgere, der har valgt at slå sig ned i Danmark, nu får mulighed for at bytte deres amerikanske kørekort til et dansk. USA og Danmark har en fælles historie med succesfuldt samarbejde inden for mange områder, og de nye regler gør det endnu mere tiltalende for amerikanske virksomheder og borgere at gøre forretninger i Danmark. 

  Også transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt glæder sig over den nye ordning.

  - Det er godt, at vi har fundet en løsning, så det ikke er så besværligt for blandt andet amerikanere, canadiere og australiere at få byttet deres kørekort til et dansk. Færdselsforholdene i disse lande minder om de danske, så selvfølgelig skal borgerne kunne få et dansk kørekort, hvis de opfylder betingelserne. 

  - Desuden vil det styrke vores muligheder for at tiltrække investeringer og højtuddannet arbejdskraft fra de pågældende lande, når vi nu gør det endnu nemmere at komme hertil og slå sig ned og få hurtig adgang til at køre bil. 

  Samme tone anslår den canadiske ambassadør André Francios Giroux i hans kommentar til den nye ordning:

  - Jeg er meget tilfreds med, at dette problem er blevet løst. Muligheden for at ombytte et canadisk kørekort til et dansk er godt for forholdet mellem Canada og Danmark. Det vil fremme forretningsforbindelserne og gøre det lettere at etablere sig for canadiere, der ønsker at bo midlertidigt i Danmark.
   
  Også den australske ambassadør Damien Miller er meget tilfreds:

  - Den Australske Ambassade i København er meget glad for vedtagelsen af denne nye lov, der gør det muligt for erfarne bilister at ombytte deres australske stats- og territorieudstedte kørekort til danske kørekort. Dette er resultatet af stærkt samarbejde, og vi er meget glade for, at der nu er fuld gengældelse i anerkendelsen af kørekort imellem vores to lande, så det bliver nemmere for australiere at studere, arbejde og leve i Danmark.

  Den nye ordning gælder ikke kun for amerikanere, canadiere og australiere.  Fra første april kan også borgere fra Chile, Bosnien-Herzegovina og Isle of Man ligeledes ombytte deres kørekort efter de nye regler.  

  De seks lande tilhører de såkaldte gruppe 2-lande, som er lande, hvor køreuddannelsen ikke helt kan sidestilles med den danske, men hvor det generelle færdselssikkerhedsniveau vurderes at være lig det danske. Singapore er allerede godkendt som gruppe 2-land.

  Med et kørekort fra et gruppe 2-land kan man få ombyttet sit kørekort til et dansk, hvis man har tilstrækkelig køreerfaring og ikke har fået frakendt sit kørekort inden for de seneste år. Ombytningen finder sted ved henvendelse til Borgerservice.