Gå til hovedindhold

Mere fart på trailere og campingvogne

Nu kan folk med trailere og campingvogne snart komme hurtigere frem. I morgen vedtager Folketinget regeringens forslag om at sætte hastighederne for campingvogne og andre påhængskøretøjer op til 100 km/t. på motorvejene.

Indhold

  Campister, håndværkere og gør-det-selv folket får nu en hjælpende hånd fra transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

  I morgen, tirsdag den 12. april, vedtager Folketinget nemlig det såkaldte Tempo 100-lovforslag, der giver folk med campingvogne, trailere og andre påhængskøretøjer lov til at køre 100 km/t. på motorvejene frem for de i dag tilladte 80 km/t.

  - Vi vil gerne gøre det lidt lettere for både feriefolket, privatbilister og erhvervsdrivende at komme rundt i landet. Ved at sætte hastighedsgrænsen op for biler med påhængskøretøjer kan vi gøre det på en intelligent måde uden at gå på kompromis med trafiksikkerheden, siger Hans Christian Schmidt.

  Tempo 100-ordningen indføres efter tysk model, hvor campingvogne og trailere kan køre op til 100 km/t. på motorvejene og op til 80 km/t. på andre veje, forudsat at de lever op til en række tekniske betingelser. Ordningen træder i kraft den 1. juli 2016. 

  - Jeg er glad for, at vi får lovforslaget vedtaget nu, så ordningen kan træde i kraft i de lyse og solrige måneder, hvor man virkelig får lyst til at drage på ferie, gå i haven og få foretaget de nødvendige reparationer på sin bolig, siger Hans Christian Schmidt.

  I dag mødes Hans Christian Schmidt med repræsentanter fra campingbranchen og trailerbranchen på Ribe Camping, Farupvej 2, for at høre deres syn på den nye lov. Mødet finder sted kl. 14.15. Pressen er velkommen.

  For nærmere information:
  Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt via pressechef Martin Østergaard, tlf.: 21 29 07 33, e-mail: mon@trm.dk