Gå til hovedindhold

Minister fortsætter dialogen med svenskerne om ID-kontrol

Hans Christian Schmidt har igen drøftet udfordringer omkring ID-kontrol med den svenske infrastrukturminister bl.a. i forhold til skoleklasser, der rejser til Bornholm, og ambulancekørsel til og fra øen. De to ministre fortsætter dialogen hurtigst muligt i Stockholm.

Indhold

  Under et møde i København den 11. januar fortalte Hans Christian Schmidt den svenske infrastrukturminister Anna Johansson om en række udfordringer, som den svenske ID-kontrol har givet både DSB, men også rejsende til og fra Bornholm. 

  Her foreslog Hans Christian Schmidt, at svenskerne så på løsninger på en lang række problemstillinger særligt omkring Bornholm. Blandt andet i forhold til skoleklasser, der rejser med deres lærer, idrætsorganisationer, der skal på tur, og udfordringer med ambulancekørsel til øen. Dengang aftalte de to ministre at mødes igen den 21. januar. 

  Det møde fandt sted i Amsterdam, da de begge deltog i luftfartskonferencen ‘European Aviation Summit'. 

  På dagens møde kunne den svenske minister fortælle den danske minister, hvor langt svenskerne var nået med de løsningsforslag, som den danske minister tidligere havde foreslået dem. 

  Den svenske infrastrukturminister kunne fortælle, at når en lærer skal rejse med en skoleklasse til Bornholm, kan vedkommende sidestilles med en forælder. Derfor kan skolebørn rejse uden ID, når de er ledsaget af deres lærer. Den svenske infrastrukturminister oplyste, at det svenske politi vil give nærmere information herom. Herudover meddelte den svenske minister, at ambulancekørsel er undtaget ID-kontrol. 

  Da svenskerne stadig ikke havde fundet løsninger bl.a. i forhold til idrætsorganisationer og andre udfordringer affødt af ID-kontrollen, blev de to ministre enige om at fortsætte dialogen og hurtigst muligt mødes igen i Stockholm.  

  - Der er fortsat brug for løsninger på de udfordringer, som den svenske ID-kontrol giver ikke kun for rejsende til Sverige, men også for bornholmerne, der mærker konsekvenserne af den svenske ID-kontrol. Det har jeg endnu engang understreget meget tydeligt over for den svenske minister. 

  -Vi har haft et godt og konstruktivt møde, og vi er kommet et stykke videre, og den svenske minister havde løsninger for skoleklasser og ambulancekørslen med. Men der er stadig udeståender, som vi skal have afklaret, og derfor har jeg også aftalt med ministeren, at vi mødes i Stockholm hurtigst muligt. Det er vigtigt, at vi fortsætter dialogen, siger Hans Christian Schmidt. 

  Den præcise dato for mødet i Stockholm er endnu ikke fastlagt, men vil blive afklaret i løbet af den kommende tid.