Gå til hovedindhold

Minister: Styrelsens tilsyn med Københavns Lufthavn har haft positiv virkning

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt tager med ”forsigtig optimisme” imod udmelding fra Københavns Lufthavn om opgradering af sikkerhedskontrol.

Indhold

  Trafik- og Byggestyrelsen har som led i kapacitetstilsynet med Københavns Lufthavn nøje fulgt udviklingen i ventetider i sikkerhedskontrollen og har løbende været i dialog med lufthavnen om behovet for at forbedre forholdene i sikkerhedskontrollen. 

  På baggrund af udmeldingen fra Københavns Lufthavn om, at man opgraderer sikkerhedskontrollen og forbedrer målingerne af ventetiderne, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt:

  -Jeg noterer mig med forsigtig optimisme, at myndighedernes tilsyn har haft en positiv indvirkning, idet Københavns Lufthavn har besluttet at foretage en række efter min mening meget nødvendige opgraderinger af sikkerhedskontrollen. De lange ventetider er ikke tilfredsstillende i en lufthavn, der bryster sig ved at være en af de mest effektive lufthavne i verden.

  -At Københavns Lufthavn samtidig har konstateret fejl og upræcise målinger af netop ventetiden i sikkerhedskontrollen er utilfredsstillende. Jeg noterer mig, at administrerende direktør Thomas Woldbye underskylder over for passagererne. Og jeg ser frem til at det nye måleudstyr producerer de korrekte ventetider på de travle dage i lufthavnen.

  I regeringens aktuelle arbejde med en luftfartspolitisk strategi foretages der et servicetjek af kapacitetstilsynet med Københavns Lufthavn, så det sikres, at det virker efter hensigten. 

  -Jeg tager i den forbindelse positivt imod forslaget fra lufthavnen om et særskilt indenrigsspor i sikkerhedskontrollen, hvilket vi i samarbejde med lufthavnen vil undersøge nærmere, siger ministeren.