Gå til hovedindhold

Minister: Vi skal kigge nærmere på mulige OPP-projekter

Hans Christian Schmidt glæder sig over opbakning fra pensionskasser og kommuner til hans forslag om at kigge nærmere på konkrete projekter i efteråret.

Indhold

  Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt glæder sig over, at der er opbakning fra pensionskasser og kommuner til hans forslag om, at det nu skal undersøges, om der er et reelt potentiale for at bygge ny infrastruktur ved hjælp af de offentlige-private-partnerskaber – de såkaldte OPP-projekter.

  - Gennem de seneste måneder har jeg haft flere drøftelser med både pensionskasser og udvalgte kommuner om muligheden for at bygge ny infrastruktur ved hjælp af OPP-projekter. Her har de virket positive over for tanken, og nu synes jeg, at tiden er moden til, at vi skal kigge nærmere på, om det kan lade sig gøre i praksis. Jeg er glad for, at parterne er med på den idé, siger Hans Christian Schmidt.

  Helt konkret vil ministeren i løbet af efteråret invitere udvalgte kommuner og en række af de finansielle parter, der kunne være interesseret i at lave OPP-projekter, til et møde i ministeriet.

  På mødet vil de blive præsenteret for eksempler på konkrete projekter, som det kunne være interessant at kigge nærmere på i OPP-sammenhæng.

  - Vi afsætter tid til at diskutere forskellige projekter på mødet, og så må vi jo se, om det er realistisk at gå videre med dem ad et OPP-spor. Under alle omstændigheder håber jeg, at mødet vil give os mere viden om, hvad der egentlig skal til for at få gang i et OPP-projekt, siger transport- og bygningsministeren.

  Ministerens initiativ ligger i forlængelse af regeringsgrundlaget, der siger, at ”regeringen vil øge brugen af offentlige-private partnerskaber (OPP) i forbindelse med offentlige bygge- og anlægsprojekter.

  - Diskussionen om brugen af OPP i anlægsprojekter i Danmark har efter min mening længe været alt for generel og foregået på et mere teoretisk niveau. Det er på tide, at vi i stedet ser på nogle konkrete projekter, sætter relevante parter sammen og så rent faktisk får testet, om det kan lade sig gøre.

  Yderligere oplysninger:
  Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 21290733, mail: mon@trm.dk