Gå til hovedindhold

Minister vil gøre det lettere at stille parkeringsskiven

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt foreslår i nyt udkast til bekendtgørelse, at bilister ved tidsbegrænset parkering kan vælge, om de vil stille en parkeringsskive til ankomsttidspunktet eller tidsbegrænsningens begyndelse.

Indhold

  Det skal være mere enkelt for bilister at stille parkeringsskiven. Hvis bilisterne i fremtiden stiller skiven til det tidspunkt, hvor de er ankommet, og overholder tidsbegrænsningen, skal de ikke frygte at få en bøde.

  Det er hensigten med et udkast til bekendtgørelse, som transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt nu sender i høring. 

  Hidtil har bilister, der er ankommet til et sted med tidsbegrænset parkering før perioden med tidsbegrænsning, skullet indstille parkeringsskiven til det tidspunkt, hvor tidsbegrænsningen begynder. Hvis der for eksempel var to-timers parkering mellem kl. 8 og 19, skulle en bilist, der ankom kl. 7, stille sin parkeringsskive til kl. 8.

  - Den regel har vist sig at være svær at forstå for mange, og det har resulteret i bøder, som bilisterne med rette har opfattet som værende urimelige. Nu er jeg klar med et forslag til, hvordan vi kan gøre reglerne mere logiske, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

  Ministeren foreslår at ændre paragraf 3 i Parkeringsskivebekendtgørelsen, så bilister, der ankommer før en tidsbegrænset periode, nu kan vælge mellem at indstille til ankomsttidspunktet eller tidspunktet for tidsbegrænsningens begyndelse. 

  - Det betyder, at der ikke er nogen bilister, der behøver at sætte sig ind i nye regler. De bilister, der kender de gældende regler, kan fortsætte med at stille parkeringsskiven til tidsbegrænsningens begyndelse. Og dem, der anser det for mere logisk at stille skiven til ankomsttidspunktet, kan fortsætte med det uden at risikere at få en bøde, forklarer transport- og bygningsministeren.

  Udkastet til ændret parkeringsskivebekendtgørelse kan læses på https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/59182 

  Det vil være i høring til den 4. februar 2016 og forventes at træde i kraft 1. marts 2016.