Gå til hovedindhold

Ministre på toppen af Danmark

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt steg den 10. juni til himmels sammen med den grønlandske minister Knud Kristiansen. Mere præcist befandt de sig i 254 meters højde på toppen af Storebæltsbroen.

Indhold

  Hans Christian Schmidt havde fredag den 10. juni inviteret sin grønlandske kollega Knud Kristiansen til Danmark. Besøget startede med en rundvisning hos Københavns Lufthavn, hvor de blev præsenteret for lufthavnens planer for fremtiden. Derefter bevægede de sig op i pylonen på toppen af Storebælt.

  - Det var en stor fornøjelse at se vores skønne land fra toppen og vise det fantastiske bygningsværk Storebæltsbroen frem for min grønlandske kollega. Den faste forbindelse har været en markant opgradering af både nationale og internationale transportkorridorer til gavn for samfundsudviklingen og den økonomiske vækst i Danmark, udtaler Hans Christian Schmidt.

  Da ministrene igen kom ned på jorden, gik turen mod Dronecentret på Syddansk Universitet (SDU), hvor de blev modtaget af en række forskere og studerende.

  Civile droner er en helt ny teknologi og ”transportform”, som skaber mange nye muligheder for at skabe vækst og nye arbejdspladser. Derudover kan der være en klimagevinst forbundet med brugen af droner. Det er derfor i høj grad en teknologi, der interesserer Hans Christian Schmidt:

  - Droner vil komme til at spille en markant rolle inden for eksempelvis naturpleje og inspektion af vigtig infrastruktur, og de vil blive et vigtigt hjælpemiddel for vores redningstjenester til at redde liv. Og så er droner typisk også mere klimavenlige, fordi de er så lette.

  Ministeren satte stor pris på besøget hos Drone Centret:

  - Odense er en robot-by. Sammen med robotter hører droner, og det var meget spændende at se de interessante projekter, som SDU’s kompetente studerende arbejder på, siger Hans Christian Schmidt og fortsætter:

  - Der er allerede en enorm viden om droner herhjemme. Vi er førende, og det er vigtigt at bevare fokus på, at vi fortsat skal være førende inden for droneteknologi, hvilket robotmiljøet i Odense, SDU’s fokus og UA’S arbejde netop viser. Det er vigtigt, fordi det skaber uanede muligheder - blandt andet for vækst og nye arbejdspladser, siger Hans Christian Schmidt, der sammen med Knud Kristiansen blev droneførere for en dag.

  - Både Knud og jeg fik lov til at testflyve en mindre drone, og uden at røbe for meget kan jeg konstatere, at det vist er meget godt, at vi ikke satser på en karriere inden for droneflyvning. Det overlader vi til dem, der har forstand på det. Blandt andet de mange dygtige studerende hos Dronecentret på Syddansk Universitet.

  Det grønlandske ministerbesøg blev afsluttet med en sejltur på Odense Å, en gåtur forbi H.C. Andersens hus og en middag på Restaurant Grønttorvet i Odense.