Gå til hovedindhold

Møde i forligskredsen bag Femern Bælt-forbindelsen

Forligskredsen bag den faste forbindelse over Femern Bælt mødtes tirsdag den 1. marts 2016 for at drøfte det videre forløb af projektet.

Indhold

  De syv forligspartier, der står bag aftalen om en fast forbindelse over Femern Bælt, dvs. Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti, fik på et møde den 1. marts 2016 en orientering om mulighederne for at fastholde de endelige tilbud, som Femern A/S modtog medio september 2015 på de fire store anlægsentrepriser. Vedståelsesfristen på tilbuddene udløber medio maj 2016. 

  Forligskredsen bag Femern Bælt-forbindelse har også drøftet tidsplanen for udbygning af de danske jernbaneanlæg i tilslutning til Femern Bælt, dvs. jernbanen mellem Ringsted og Rødby.

  Transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt udtaler i den forbindelse:

  -Vi har i dag haft en god og konstruktiv drøftelse af de konkrete muligheder, der tegner sig for at kunne fastholde de endelige tilbud, som Femern A/S modtog i september sidste år. 

  -Vi har også drøftet, hvordan tidsplanen for udbygningen af jernbanen mellem Ringsted og Rødby skal tilpasses forsinkelsen på sænketunnelprojektet.

  -Jeg forventer, at vi kan træffe en beslutning om det videre forløb for Femern Bælt-forbindelsen og tidsplanen for de danske jernbanelandanlæg i løbet af kort tid.