Gå til hovedindhold

Regeringens nye turismestrategi sætter fokus på bedre skiltning, mere cykelturisme og bedre tilgængelighed med fly

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt glæder sig over regeringens ny strategi for dansk turisme, der blandt andet rummer en række områder under Transport- og Bygningsministeriet.

Indhold

  Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt hilser regeringens nye nationale strategi for turisme velkommen, og han ser frem til at arbejde videre med de dele af strategien, der ligger i Transport- og Bygningsministeriet.

  Regeringens nye strategi fokuserer blandt andet på områder, der hører under Transport- og Bygningsministeriet såsom bedre skiltning, øget cykelturisme og lettere tilgængelighed for fly. 

  Og det forpligter at være et af de ministerier, der skal være med til at løfte turismestrategien i praksis, siger ministeren. 

  - Vi skal arbejde strategisk med at turisme-perspektivet på de her områder. Hvis vi skal konkurrere med vores nærmeste naboer og trække endnu flere turister til Danmark, så er vi nødt til at sørge for ordentlige vilkår for turismeindustrien. Det betyder blandt andet, at det skal være nemt at finde vej på egen hånd, og at man skal have gode muligheder for at opleve Danmark på cykel.

  Hans Christian Schmidt står som transport- og bygningsminister desuden i spidsen for den nationale luftfartsstrategi, som skal lanceres i starten af 2017, og som har til opgave at trække flere internationale ruter til København og styrke Københavns Lufthavns position som skandinavisk knudepunkt for luftfartstrafikken.

  Derudover sætter transport- og bygningsministeren også fokus på bedre forhold for cykelturismen gennem en fælles privat-offentlig indsats for at omdanne den danske cykelkultur og den gode cykelinfrastruktur til konkrete, attraktive ferietilbyd, der kan skabe vækst og arbejdspladser i dansk turisme.