Gå til hovedindhold

En særlig indsats for forbedring af de nationale cykelruter

Regeringen (V, LA og K), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti har netop indgået en aftale, som sikrer 6,85 mio. kr. til en styrkelse af de nationale cykelruter.

Indhold

    Forligskredsen bag aftale om en grøn transportpolitik (V, LA, K, S, DF, RV og SF) ønsker at skabe de bedst mulige forhold for cykelturismen i Danmark. Derfor blev det i december 2016 aftalt, at eventuelle tilbageløb af midler fra Cykelpuljen skal genanvendes i 2017 og 2018 til den særlige indsats for nationale cykelruter og cykelturismen. 

    Forligskredsen har netop indgået en aftale om udmøntning af et tilbageløb på 6,85 mio. kr. Midlerne fordeles til organisationer og kommuner, som blandt andet ønsker at forbedre skiltningen på en række nationale cykelruter, eller som ønsker at gennemføre kvalitetssikring af de eksisterende ruter. 

    - Med aftalen forbedrer vi forholdene for cykelturister og lokale cyklister, som gerne vil udforske den danske natur rundt omkring i landet. Med en forbedret skiltning sikrer vi, at cyklisterne bedre kan finde vej, og samtidig sørger vi for at få kvalitetssikret en række af de nationale cykelruter, som giver kommunerne mulighed for at tiltrække cykelturister til deres område, siger Ole Birk Olesen. 

    Læs faktaark med en oversigt over de konkrete projekter nedenfor.