Gå til hovedindhold

Flere ladestandere til el-biler langs motorvejsnettet

Det bliver nu lettere at bevæge sig rundt i Danmark i el-bil. Inden længe åbner nye ladestandere til el-biler på 10 rastepladser langs motorvejene.

Indhold

  I forvejen er der allerede opstillet ladestandere godt 20 steder langs motorvejene. Med de nye ladestandere bliver netværket af lademuligheder på rastepladser altså markant udbygget til glæde for ejerne af el-biler.

  - El-biler vil fylde mere og mere i fremtidens transport. Med flere ladestandere sat op på kommercielle vilkår langs motorvejene bliver det grønne transportsystem bundet bedre sammen, så det bliver nemmere for trafikanterne at tage el-bilen, når de skal på længere ture, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

  De nye ladestandere skal stå på rastepladser i Nordjylland, Midtjylland og Nordvestsjælland. 

  - Åbningen af de nye ladestandere gør det endnu nemmere for folk med el-biler at lade deres køretøjer op, når de kører rundt i Danmark, og det er samtidig i tråd med regeringens målsætning om, at udbygningen af ladeinfrastruktur til eksempelvis el-biler skal være markedsdrevet, siger Ole Birk Olesen.

  Vejdirektoratet stiller arealerne på rastepladserne til rådighed via udbud. Her får private virksomheder mulighed for at byde ind på at etablere en forretning på de lokaliteter, som de anser som egnet til kommerciel drift af el-lastanderne. De nye ladestandere bliver opstillet af firmaet E.ON Danmark A/S, der netop har vundet et udbud, som Vejdirektoratet har gennemført. De skal stå klar sidst på efteråret og vil kunne betjene alle de gængse typer af el-biler på markedet herhjemme, således at de tilgodeser så mange bilister med el-biler som muligt.

  - Vi oplever et stigende behov for et mere fintmasket hurtiglader-netværk fra vores kunder. Derfor er det et stort og vigtigt skridt, at vi nu kan opsætte 10 nye hurtigladere på strategiske og attraktive beliggenheder, som, vi ved, danske elbilister længe har efterspurgt, siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON.

  Fakta

  Vejdirektoratet har i forvejen ladestandere til el-biler på 23 rastepladser langs motorvejsnettet.

  De nye ladestandere bliver opstillet på:

  • Frederikshavnmotorvejen 
  • Hirtshalsmotorvejen
  • Silkeborgmotorvejen
  • Midtjyske Motorvej (Rute 18 fra Herning N til Vejle N)
  • Holbækmotorvejen

  Kontakt

  • Pressechef i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Jan Thane, tlf. 20 61 01 70, mail:jth@trm.dk
  • Pressechef i Vejdirektoratet Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk
  • Communications Manager i E.ON, Karen Marie Jensen, tlf. 3038 6183, mail: Karen.Jensen@eon.dk