Hurtigladernetværket til elbiler langs motorvejene er markant udbygget

Det er nu blevet væsentligt lettere for elbilister at køre lange ture rundt i Danmark. I den seneste tid er der blevet opstillet ti hurtigladere til elbiler på ti nye rastepladser.

Parkeringsplads til elbil
Foto: Ulrik Jantzen

14. november 2017

De nye hurtigladere føjer sig til de godt tyve steder langs motorvejsnettet, hvor der i forvejen er hurtigopladning til elbiler. Og netværket af hurtigladere på rastepladserne er nu markant udbygget.

- Åbningen af de nye hurtigladere er i tråd med mine bestræbelser på løbende at forbedre forholdene for alle trafikanter på det overordnede vejnet – herunder også elbilister. Og så er hurtigladerne  samtidig en del af regeringens bestræbelser på at fremtidssikre statsvejnettet, så det kan anvendes af mange forskellige former for køretøjer, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

De nye hurtigladere står på rastepladser i Nordjylland, Midtjylland og Nordvestsjælland og er opstillet på kommercielle vilkår af energiselskabet E.ON, der vandt et udbud, som Vejdirektoratet gennemførte i foråret.

- Elbiler spiller en central rolle for den grønne omstilling. Derfor er jeg stolt over, at vi nu gør livet som elbilist endnu lettere ved at udvide Danmarks største ladenetværk og øge bevægelsesfriheden på tværs af landet. Alle danskere skal have adgang til nem og hurtig opladning,” siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON, og påpeger, at E.ON nu har opstillet 50 hurtigladere rundt om i landet, hovedsageligt langs motorveje og ved trafikale knudepunkter, der alle forsynes med strøm fra vedvarende energi. 

Fakta:
De nye hurtigladere er opstillet på:

  • Frederikshavnmotorvejen
  • Hirtshalsmotorvejen
  • Silkeborgmotorvejen
  • Midtjyske Motorvej (Rute 18 fra Herning N til Vejle N)
  • Holbækmotorvejen

Der står nu hurtigladere til elbiler på 33 rastepladser langs motorvejsnettet.

Kontakt:
Pressemedarbejder i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Mia Josiassen, tlf.: 7226 7075, mail: mij@trm.dk 
Pressechef i Vejdirektoratet, Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk
Trafikdirektør i Vejdirektoratet, Niels Tørsløv, tlf. 7244 3405, mail: nit@vd.dk
Communications Manager i E.ON, Karen Marie Jensen, tlf. 3038 6183, mail: karen.jensen@eon.dk 

Faktaark

pdf

Danmarkskort: El-ladestandere

3,33 MB Download